MINERVA De Woonvisie is een droom

Woonvisie voor Alphen aan den Rijn. De een snapt het en de ander niet. De Woonvisie is een toekomstbeeld, vaag en er staat nog niets vast. De essentie is dat er een keuze moet worden gemaakt of de stad op slot gaat of dat er wordt uitgebreid. En zo ja, hoe dan.

Nu kun je heel hard roepen dat het Groene Hart groen moet blijven, de vraag is dan waar moeten de nieuwe inwoners gaan wonen? Nieuwe inwoners als in: onze kinderen en kleinkinderen. Als er geen nieuwe huizen bijkomen, kun je als jongere ‘het huis’ niet uit. Zo simpel is dat.
Dan praten we dus nog niet eens over mensen uit de regio die Alphen een aantrekkelijke stad vinden om te komen wonen. En ook niet over de dorpen die heel graag jonge gezinnen onderdak willen bieden, maar er staan alleen dure huizen. We hebben het ook niet over het middensegment, waar veel alleengaanden tussen zitten, waar helemaal niets voor wordt gebouwd. In de hele gemeente niet.

Na alle spanning en sensatie van de afgelopen weken over het vertrek van wethouder Hoekstra en in zijn kielzog de VVD of andersom natuurlijk, was het verrassend rustig in het Alphense gemeentehuis. Zelfs de SP, toch altijd goed voor wat scherpe opmerkingen, maakte er geen echt offensief van.
Natuurlijk waren er vragen. Vragen over wat we dan gaan bouwen. Waar we dan precies gaan bouwen. Of we niet in de dorpen moeten bouwen. Vragen waar helemaal nog geen antwoorden op zijn. Bij de Woonvisie gaat het alleen maar om een beeld voor de verre toekomst.

De woonproblemen van nu worden opgelost met appartementen in lege kantoorpanden voor de jongeren, huizen in een iets duurdere prijsklasse voor de doorstroming, een plan voor bebouwing van de Oude Rijn Zone en overleg met de dorpsraden over hun ideeën.

De droom in de Woonvisie gaat ervan uit dat een stad uitbreiden ook anders kan dan door een polder vol te plempen met een zandbak en daarop te gaan bouwen. We kunnen ook gewoon zo gaan bouwen aan de randen van de stad en langs de wegen die er zijn. Plus het water opnieuw een kans geven en in waterwoningen gaan wonen. Ik vind het er mooi uitzien en ik ben heel benieuwd waar de Alphenaren mee komen als toevoeging aan die droom. 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie vandaag 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie vandaag 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige vandaag 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.