MINERVA Vliegtuigje

Er cirkelde een vliegtuigje boven Alphen. Op zondagavond laat.

Niks bijzonders, althans dat zou je denken. Er cirkelen namelijk nooit kleine vliegtuigjes boven Alphen. Nooit. Er zijn wel grote verkeersvliegtuigen, maar die cirkelen niet.

De vliegtuigjes van zondagavond gingen nergens heen, ze kwamen ‘zomaar’ uit de lucht vallen. Eerst was er een politiehelikopter, dat zorgde al voor hier en daar wat onrust.

De bliksem slaat nooit twee keer op dezelfde plek in, maar ja de duvel schijt wel op een grote hoop… Het zou toch niet waar zijn? Op internet werd helderheid verschaft: een twitterende teamchef van de politie vertelde haastig dat het een ‘gewone’ surveillance was.

Toen kwam er een vliegtuigje. Eerst boven Kerk en Zanen, toen ergens in de Bloemenwijk, en ook over het Groene en Rode Dorp. Daarna was de Componistenbuurt aan de beurt.

Eerst was het wel grappig: wat zou dat vliegtuigje toch aan het doen zijn in het donker?

Toen werd het een beetje ergerlijk. Dat vliegtuigje maakte wel erg veel herrie bij het laag overvliegen. Of iemand niet even een laserstraaltje omhoog kon richten of iets van dien aard.

Daarna kwamen er speculaties los. De gemeente Alphen twitterde dat er strooizout op de bruggen zou komen. Natuurlijk, daar was dat vliegtuigje voor aan het oefenen. Toen werd het erg irritant. Kijk, er zijn hier in Alphen mensen die geen helikopter of vliegtuig kunnen horen of ze denken terug aan die ene dag in april toen boven de Ridderhof heel veel vliegverkeer was. Als er dan uren lang een vliegtuigje boven je hoofd hangt, word je op z’n minst ongerust.

Maandag meldde de gemeente Alphen op haar website dat het ‘gewoon’ een vliegtuigje was om de warmte in onze huizen te meten. Dat is service, dan weten wij of ons huis warmte verliest.

Natuurlijk gemeente Alphen. Wel op zondagavond tweeten dat er strooizout op de bruggen gaat, maar lekker niks zeggen over een vliegtuig waar heel Alphen van in de gordijnen gaat.

Minerva
 

Minerva schrijft wekelijks een column in het Alphens Nieuwsblad



Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek vandaag 12:32

Gemeenteraadsvergadering donderdag 25 april

De Alphense gemeenteraad vergadert een keer in de maand. De meeste onderwerpen staan als hamerstuk op de agenda en worden niet besproken, omdat dit eerder tijdens een raadscommissievergadering is gebeurd en de politieke partijen het in grote meerderheid eens zijn. Hieronder een lijst met op donderdag 25 april genomen besluiten.

Overige vandaag 11:59

Nieuwe supermarkt geopend in Driehoorne: Food Lovers Lekker Makkelijk

Donderdag 25 april heeft Mark Vriezema samen met zijn gezin en medewerkers het stokje overgenomen van Anton van Rijn en zet daarmee dit mooie initiatief voort. Voor de bewoners van Driehoorne een fantastische winkel aan huis met zelfs de mogelijkheid om boodschappen te laten bezorgen.

Politiek vandaag 11:01

Raad wil meer Hbo-studenten als stagiair in Alphen

De Alphense gemeenteraad vindt dat er te weinig aandacht is voor het bieden van stageplekken en voor samenwerkingsverbanden tussen bedrijfsleven, inclusief gemeente, en het Hbo. Daarom heeft de raad een motie ingediend om een praktische manier te vinden om dit toch voor elkaar te krijgen.

Maatschappelijk vandaag 10:31

Nieuw 'Educatief Out of Art Museum' in Alphen aan den Rijn

Een uniek initiatief om kunst te ervaren en te waarderen, het Educatief Out of Art Museum, opende op 18 april in de Galerie & Kunstuitleen van Atelier Verfstreken. Het museum presenteert kunstwerken van kunstenaars met een verstandelijke beperking en biedt bezoekers de mogelijkheid om kunst op een interactieve manier te ontdekken en te beleven.

Advertorial Evenementen vandaag 09:15

Danjil op Sama Sama Maluku Festival

De in Alphen geboren Danjil Tuhumena is allang geen onbekende meer in onze regio. De carrière van Danjil begon als 3-jarige drummer in de familie band ‘The Family Song’. Na het veel te vroege overlijden van vader Marcus Tuhumena stopte The Family Song en is Danjil zijn muzikale weg blijven volgen.

Politiek gisteren 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.