Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

MINERVA Het gat van Prins

13 oktober 2017 - 19:52  •  Eveline J. Verhoeve  •  reacties

MINERVA Het gat van Prins

Alphen aan den Rijn - Dus als wij die dikke 2 miljoen per jaar niet in de parkeermeter stoppen, dan moet het geld door de gemeente worden betaald. Maar, de gemeente dat zijn wij dus weer. Alleen nu met z’n allen. Iedereen in deze gemeente betaalt dan 20 euro per jaar om die dikke 2 miljoen bij elkaar te sparen.Ook als je altijd braaf de fiets pakt. Of middenin het centrum woont en toch al voor je auto 36 euro kwijt bent voor je eigen parkeerpas en nog eens 36 euro voor je bezoekers.Als jij en ik geen geld in de parkeermeter stoppen en jij en ik dat ook niet via een belastingaanslag willen betalen, wie betaalt het dan?

De winkeliers misschien? Nee, die willen dat niet hier in Alphen aan den Rijn. Hoewel het bij De Baronie wel zo is dat de winkels voor het parkeren betalen en ook in Zoetermeer bijvoorbeeld de winkeliers dat wel doen. In het Alphense Stadshart heeft het al heel wat voeten in aarde gehad om met z’n allen een BIZ op te richten. Allemaal een paar honderd euro inleggen en van het totale bedrag de feestverlichting, de sinterklaasintocht en een paar evenementjes betalen.

Eureka! Alle Alphense ondernemers natuurlijk. De VOA, dat is die club van stinkend rijke ondernemers maar vooral van mensen zoals ik, kan die 2 miljoen wel ophoesten. Duh… snelle rekensom. De VOA heeft iets van 1000 leden. De contributie is gemiddeld iets van 400 euro per jaar. Dat is 4 ton per jaar. En daar moet elk jaar 2 miljoen euro vanaf? Zelfs de grootste dommie snapt dat dat niet kan.

Wacht even, de EDBA kan wel bijdragen. Hoezo? Dat is ook iets met ondernemers en er gaat geld naar toe. Jawel, dat geld is voor innovatie zodat we daar als gemeente met z’n allen wel bij varen. En denk nou niet dat de miljoenen daar in de kluis liggen te verstoffen, want dat is niet zo.

Behalve Robbert Prins dan van de VVD. Die denkt dat de VOA na afloop van de parkeerproef als bij toverslag een zak met geld heeft en de VOC ook en dat de EDBA ook wel kan bijdragen. "Er komt na afloop een substantieel bedrag van de ondernemers en een substantieel bedrag van de winkeliers", zegt Prins stellig.

Nou denk ik zomaar dat de VVD en Robbert Prins geweldig hebben zitten slapen toen ze rekenen kregen op school. De VOA heeft het niet. De VOC heeft het niet. De EDBA heeft het niet en is daar niet voor. Jij en ik willen het niet via de gemeentelijke belasting betalen. Dat is duidelijk exit Parkeerproef, want zoiets als gratis parkeren bestaat niet. En daarom zei Hans Goedegebuure van de SGP van de week: "Wij zitten niet te wachten op het gat van Prins!"

Fotograaf: Michou Salt 'n Pepper