MINERVA Het gat van Prins

Gratis parkeren bestaat niet. Waarom niet? Omdat als jij en ik geen parkeergeld betalen, iemand anders dus voor de kosten opdraait. De kosten gaan namelijk niet weg. Die zijn er gewoon.

Dus als wij die dikke 2 miljoen per jaar niet in de parkeermeter stoppen, dan moet het geld door de gemeente worden betaald. Maar, de gemeente dat zijn wij dus weer. Alleen nu met z’n allen. Iedereen in deze gemeente betaalt dan 20 euro per jaar om die dikke 2 miljoen bij elkaar te sparen.
Ook als je altijd braaf de fiets pakt. Of middenin het centrum woont en toch al voor je auto 36 euro kwijt bent voor je eigen parkeerpas en nog eens 36 euro voor je bezoekers.
Als jij en ik geen geld in de parkeermeter stoppen en jij en ik dat ook niet via een belastingaanslag willen betalen, wie betaalt het dan?

De winkeliers misschien? Nee, die willen dat niet hier in Alphen aan den Rijn. Hoewel het bij De Baronie wel zo is dat de winkels voor het parkeren betalen en ook in Zoetermeer bijvoorbeeld de winkeliers dat wel doen. In het Alphense Stadshart heeft het al heel wat voeten in aarde gehad om met z’n allen een BIZ op te richten. Allemaal een paar honderd euro inleggen en van het totale bedrag de feestverlichting, de sinterklaasintocht en een paar evenementjes betalen.

Eureka! Alle Alphense ondernemers natuurlijk. De VOA, dat is die club van stinkend rijke ondernemers maar vooral van mensen zoals ik, kan die 2 miljoen wel ophoesten. Duh… snelle rekensom. De VOA heeft iets van 1000 leden. De contributie is gemiddeld iets van 400 euro per jaar. Dat is 4 ton per jaar. En daar moet elk jaar 2 miljoen euro vanaf? Zelfs de grootste dommie snapt dat dat niet kan.

Wacht even, de EDBA kan wel bijdragen. Hoezo? Dat is ook iets met ondernemers en er gaat geld naar toe. Jawel, dat geld is voor innovatie zodat we daar als gemeente met z’n allen wel bij varen. En denk nou niet dat de miljoenen daar in de kluis liggen te verstoffen, want dat is niet zo.

Behalve Robbert Prins dan van de VVD. Die denkt dat de VOA na afloop van de parkeerproef als bij toverslag een zak met geld heeft en de VOC ook en dat de EDBA ook wel kan bijdragen. "Er komt na afloop een substantieel bedrag van de ondernemers en een substantieel bedrag van de winkeliers", zegt Prins stellig.

Nou denk ik zomaar dat de VVD en Robbert Prins geweldig hebben zitten slapen toen ze rekenen kregen op school. De VOA heeft het niet. De VOC heeft het niet. De EDBA heeft het niet en is daar niet voor. Jij en ik willen het niet via de gemeentelijke belasting betalen. Dat is duidelijk exit Parkeerproef, want zoiets als gratis parkeren bestaat niet. En daarom zei Hans Goedegebuure van de SGP van de week: "Wij zitten niet te wachten op het gat van Prins!"


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek vandaag 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen vandaag 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement vandaag 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie vandaag 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk vandaag 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!