Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Wereldstad Alphen: de week van LIDEP (43)

28 oktober 2017 - 12:35  •  Dio Lidep  •  reacties

Wereldstad Alphen: de week van LIDEP (43)

Alphen aan den Rijn - Vorig weekend had de Alphense brug weer eens last van storingen. Ook al ben ik nog maar kort Alphenaar, ik weet inmiddels dat zoiets nauwelijks nieuws kan worden genoemd. Net als het uitvallen van treinen op het traject Alphen-Gouda. Ik houd het erop dat de NS het probleem van herfstblaadjes nog steeds niet adequaat heeft opgelost. Oh, en mocht u binnenkort gebruik willen maken van openbaar railvervoer en met de fiets naar het station gaan, houd er dan rekening mee dat de Fietsappel wordt afgesloten van maandag 6 tot vrijdag 10 november. Het is maar dat u het weet.

Speciale hulp

Wat ik wel een soort van komisch vond, was het bericht over een verwarde man in een weiland. De huppelde zonder aanwijsbare reden een beetje rond in zijn onderbroek. De laatste zin van het bericht luidde: ‘Leden van het arrestatieteam hebben de man aangehouden. Er wordt gekeken of de man speciale hulp nodig heeft.’ En op de tweede foto zie je dan dat er kennelijk acht stoere mannen met een bivakmuts (leden van het arrestatieteam) nodig zijn om de halfnaakte man af te voeren. Het is maar net wat je onder speciale hulp verstaat. Als u het mij vraagt, denk ik dat de man meer baat heeft bij psychische hulp dan bij een met geweld afgedwongen ritje in de ambulance. Raar verhaal.

Lepeltje-lepeltje

Het bericht over het duobed in verpleeghuis Oudshoorn bracht een glimlach op mijn gezicht. Door alle jaren die ik op zee heb doorgebracht, heb ik zelf geen vaste levenspartner kunnen vinden. Maar ik kan me goed voorstellen dat het fijn is om weer samen in bed te liggen als je dat al veertig of vijftig jaar bent gewend en de opname in een verpleeghuis van een van de partners daar een abrupt einde aan maakt. Lepeltje-lepeltje is volgens mij van alle leeftijden. En heel stiekem mijmer ik weleens of dat voor mij nog weggelegd zou zijn. Aan de andere kant zit ik zo in mijn eigen ritme dat ik me afvraag of iemand daar wel bij zou passen. Ach, de tijd zal het leren…

Verbijsterend

Natuurlijk was er nog veel meer nieuwsaanbod. Als u echt geïnteresseerd bent, kunt u dat allemaal teruglezen op lokale web- en nieuwssites. Maar er was één bericht bij dat me echt verbijsterde; over het verhoudingsgewijs lage en ook nog eenmalige bedrag van 20.000 euro dat de gemeente voor het onderhoud van het Parktheater heeft uitgetrokken. Als je die fooi (want anders kan ik het niet noemen) voor een prachtig historisch pand afzet tegen de tonnen die jaarlijks in de bodemloze put van het zielloze Theater Castellum verdwijnen, gaan bij mij de wenkbrauwen tot boven mijn bescheiden haargrens omhoog. Ik zal het geen onrecht noemen, maar in mijn beleving is het dat wel.

Poppodium

Ik las ook dat er 75.000 euro extra voor Evenementenbeleid beschikbaar wordt gesteld. In de reacties op dat bericht wordt vaak de term ‘poppodium’ genoemd. Eén en één is twee, denk ik dan zomaar. Geef het geld aan het Parktheater en laat ze daar meteen een poppodium met tribune bouwen. Iedereen tevreden, toch? Dat zal overigens vast niet gelden voor de niet-komst van een volwaardig basisziekenhuis in Alphen. Maar, zoals ik vorige week aan het eind van mijn betoog al concludeerde, dat idee was uit financiële overwegingen toch al tot mislukken gedoemd. Evengoed een fijn weekend en tot volgende week!

 

Fotograaf: Alphens.nl
Markt