Wereldstad Alphen: de week van LIDEP (43)

Tijd voor een nieuw persoonlijk weekoverzicht van het Alphense nieuws van afgelopen week. Vooral bedoeld voor mensen die het doordeweeks te druk hebben om de lokale berichtgeving op de voet te volgen.

Vorig weekend had de Alphense brug weer eens last van storingen. Ook al ben ik nog maar kort Alphenaar, ik weet inmiddels dat zoiets nauwelijks nieuws kan worden genoemd. Net als het uitvallen van treinen op het traject Alphen-Gouda. Ik houd het erop dat de NS het probleem van herfstblaadjes nog steeds niet adequaat heeft opgelost. Oh, en mocht u binnenkort gebruik willen maken van openbaar railvervoer en met de fiets naar het station gaan, houd er dan rekening mee dat de Fietsappel wordt afgesloten van maandag 6 tot vrijdag 10 november. Het is maar dat u het weet.

Speciale hulp

Wat ik wel een soort van komisch vond, was het bericht over een verwarde man in een weiland. De huppelde zonder aanwijsbare reden een beetje rond in zijn onderbroek. De laatste zin van het bericht luidde: ‘Leden van het arrestatieteam hebben de man aangehouden. Er wordt gekeken of de man speciale hulp nodig heeft.’ En op de tweede foto zie je dan dat er kennelijk acht stoere mannen met een bivakmuts (leden van het arrestatieteam) nodig zijn om de halfnaakte man af te voeren. Het is maar net wat je onder speciale hulp verstaat. Als u het mij vraagt, denk ik dat de man meer baat heeft bij psychische hulp dan bij een met geweld afgedwongen ritje in de ambulance. Raar verhaal.

Lepeltje-lepeltje

Het bericht over het duobed in verpleeghuis Oudshoorn bracht een glimlach op mijn gezicht. Door alle jaren die ik op zee heb doorgebracht, heb ik zelf geen vaste levenspartner kunnen vinden. Maar ik kan me goed voorstellen dat het fijn is om weer samen in bed te liggen als je dat al veertig of vijftig jaar bent gewend en de opname in een verpleeghuis van een van de partners daar een abrupt einde aan maakt. Lepeltje-lepeltje is volgens mij van alle leeftijden. En heel stiekem mijmer ik weleens of dat voor mij nog weggelegd zou zijn. Aan de andere kant zit ik zo in mijn eigen ritme dat ik me afvraag of iemand daar wel bij zou passen. Ach, de tijd zal het leren…

Verbijsterend

Natuurlijk was er nog veel meer nieuwsaanbod. Als u echt geïnteresseerd bent, kunt u dat allemaal teruglezen op lokale web- en nieuwssites. Maar er was één bericht bij dat me echt verbijsterde; over het verhoudingsgewijs lage en ook nog eenmalige bedrag van 20.000 euro dat de gemeente voor het onderhoud van het Parktheater heeft uitgetrokken. Als je die fooi (want anders kan ik het niet noemen) voor een prachtig historisch pand afzet tegen de tonnen die jaarlijks in de bodemloze put van het zielloze Theater Castellum verdwijnen, gaan bij mij de wenkbrauwen tot boven mijn bescheiden haargrens omhoog. Ik zal het geen onrecht noemen, maar in mijn beleving is het dat wel.

Poppodium

Ik las ook dat er 75.000 euro extra voor Evenementenbeleid beschikbaar wordt gesteld. In de reacties op dat bericht wordt vaak de term ‘poppodium’ genoemd. Eén en één is twee, denk ik dan zomaar. Geef het geld aan het Parktheater en laat ze daar meteen een poppodium met tribune bouwen. Iedereen tevreden, toch? Dat zal overigens vast niet gelden voor de niet-komst van een volwaardig basisziekenhuis in Alphen. Maar, zoals ik vorige week aan het eind van mijn betoog al concludeerde, dat idee was uit financiële overwegingen toch al tot mislukken gedoemd. Evengoed een fijn weekend en tot volgende week!

 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 18:25

Kind aangereden door auto in Emmalaan

Op donderdag aan het einde van de middag vond er een incident plaats op de Emmalaan in Alphen aan den Rijn, waarbij een kind werd aangereden door een auto. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis vervoerd.  

Advertorial Overige vandaag 17:43

Prachtige samenwerking Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn

Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn hebben afgesproken dat in het Brugwachtershuisje bij de Alphense Brug nieuwe kadopakketjes worden verkocht. Daarin speciale meelproducten van de Molen, aangevuld met enkele leuke dingen, zoals bijvoorbeeld een garde, een mini taartvorm, een mini deegrollertje, stroop, Hollandse snoep of theedoek etc.

Politiek vandaag 16:51

Gemeente gaat begrijpelijk communiceren

Donderdag 28 maart heeft wethouder Gert van den Ham de Direct Duidelijk Deal ondertekend. De deal is onderdeel van de landelijke campagne Direct Duidelijk. Doel is dat alle overheden, dus ook alle gemeenten, duidelijke informatie geven aan hun inwoners.

Calamiteiten vandaag 13:46

Paard gered nadat het te water raakte langs de Compierekade

Donderdag 28 maart, aan het begin van de middag, heeft zich een incident voorgedaan langs de Compierekade in de Rietveldse polder, waarbij een paard te water is geraakt. De lokale brandweer werd gealarmeerd en kwam snel ter plaatse om het dier te redden.

Advertorial Horeca-arrangementen vandaag 13:20

Geniet van een compleet avondje uit met het Diner & Film arrangement!

Wie houdt er nu niet van een etentje gevolgd door een avondje naar de bioscoop? Want zeg nou zelf, een etentje en de bioscoop gaan toch altijd lekker samen?! Of je nu met je vriend(in), broer, zus, moeder of opa komt of toch liever alleen geniet, dit is het perfecte arrangement voor een compleet avondje uit. Voor €42,50 per persoon kun je genieten van een 3-gangenmenu bij De Beren Alphen aan den Rijn met een bioscoopvoucher voor een film naar keuze.