Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Er gebeurt nop in Alphen

7 november 2017 - 10:17  •  Kaj Elhorst  •  reacties

Er gebeurt nop in Alphen

Alphen aan den Rijn - Sinds 8 september is er in de gemeente een stadsdichter en een literair podium in Theater Castellum en dan denk je dat de brievenbus, alle apps en e-mailbox wel zullen overlopen van enthousiaste aanvragen en verzoeken of aankondigingen van deelname of bezoek maar... nee hoor.

Nou wil ik de groep mensen die wel heeft gereageerd hier niet shockeren maar het is natuurlijk schokkend om te zien hoe Alphenaren vaak klagen dat er niets gebeurt en vervolgens zelf niets doen! Misschien ga ik daar als stadsdichter maar eens een gedicht aan wijden. Dat lijkt me nog wel wat! Wat moet er gebeuren voordat de snelstromende maar Oude Rijn haar oeverbewoners met zich meesleurt de toekomst in, vooral als het gaat om gedichten en verhalen.

"Er zijn meer schrijvers dan dichters", zei een tijdje geleden een boekhandelaar en dus had ik gedacht dat ze bij Castellum elke keer de deur plat zouden lopen, niet dat de directie van het theater me daarvoor dankbaar zou zijn maar even zo goed... Ik ben reuze benieuwd hoe het aanstaande vrijdag om 20.00 uur in het theater zal gaan. Ik neem aan dat het bomvol wordt met al die schrijvers en lezers! En... naar goed Hollands gebruik is de toegang gratis. Het is tenslotte cultuur en die mag niets kosten!

Fotograaf: Josh Walet
Markt