Buiten wordt het koud, binnen Bij Hen gezellig warm

Het is de tijd van duizend dingen te gelijk doen bij Hen. Koelingen, de keuken, de bar, verlichting, de toiletten en vooral de fantastische open haarden krijgen hun definitieve plekjes toebedeeld.

Als het buiten koud en guur kan zijn, brandt in het restaurant heerlijk knus de open haard. Wat is er nu fijner dan na een fietstochtje of wandeling aan de Zegerplas, Bij Hen een drankje en een hapje te doen? Smullend van vers gebakken appeltaart met een goede kop koffie of tijdens de borrel met een biertje en lekkers van de borrelkaart. Het kan allemaal! 

De club vakmensen die straks voor u gaat koken en serveren begint gestaag vorm te krijgen. Dat is zeer goed nieuws, omdat het tegenwoordig niet eenvoudig is om bekwaam horecapersoneel te werven. We hebben er alle vertrouwen in dat ook de laatste plekjes in de brigade ingevuld zullen worden. Iedereen staat te trappelen om te mogen beginnen.

Zoals al eerder aangekondigd houd ik u graag op de hoogte van de vorderingen en ik hoop in een volgende blog de precieze openingsdatum te kunnen melden. Voor nu een tip voor het kruiden van kip.

Tip voor het kruiden van kip
Grote ‘smaakvrienden’ van kip zijn tijm, citroen, paprikapoeder en knoflook. Zo krijgt u het heerlijkste kipje:

- Smelt een beetje roomboter of olijfolie in een pannetje

- Voeg hieraan gepureerde knoflook, tijmblaadjes, rasp van citroenschil, (grof) zeezout, peper uit de molen en paprikapoeder (liefst Pimenton de la Vera) toe

- Meng de ingrediënten en breng het mengsel met een kwastje aan op de kip

- Bak de kip vervolgens in de oven

Eet smakelijk!

Peter Batelaan

 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Blog Sport gisteren 17:48

ARC moet nacompetitie zien te ontwijken

Ondanks de 1-0 overwinning op Swift staat ARC nog steeds op een plek in de vierde divisie A die aan het eind van de reguliere competitie, over vier weken al, nacompetitie om handhaving noodzakelijk maakt. ARC is dan een zogenaamde herkanser.

Wonen en bouwen gisteren 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Muziek gisteren 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige gisteren 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de Gemeente.