Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Baardman & Robin - de échte helden van de Lage Zijde

6 december 2017 - 14:28  •  Bas Bosman  •  reacties

Baardman & Robin - de échte helden van de Lage Zijde

Alphen aan den Rijn - Met ons nieuwe stadshart lijken ook twee helden definitief opgenomen te worden in de registers van ons Alphen. Burgemeester Paats is nog altijd een van ons historische giganten die Alphen aan den Rijn op de kaart heeft gezet mijn zijn toenmalig grootse plannen. In dat rijtje worden nu de namen van Gerard van As en John Vermeer toegevoegd. Meer dan terecht, want beide heren hebben onbaatzuchtig hun nek uitgestoken om iets te maken van dit gebied. Er zijn allerlei geluiden over lobbyen, onrechtmatige verrijkingen en weet ik veel wat, maar boven alles staat dat dankzij deze heren er wel wat is gerealiseerd. Iets waar vele Alpenaren een prettige beleving aan ervaren wanneer zij door ons nieuwe stadshart lopen. Chapeau. 

Maar, dit is slechts de halve waarheid. Sterker nog: persoonlijk denk ik dat je niet van helden mag spreken. Het zijn grote namen en heren met een perfect CV. Op posities, of in ieder geval in de gelegenheid, om dit waar te maken. Natuurlijk zijn er risico's genomen, maar ik denk dat geen van beide heren zou hangen wanneer de realisatie een andere afloop had gekend. Hooguit wat pijn. 

Nee, de echte helden zijn wat mij betreft de twee heren die als eerste een geslaagde stap hebben gezet naar de ontwikkeling van een nieuwe Lage Zijde. Die als eerste echt durfden te investeren in dit gebied, met alle persoonlijke risico's daarbij voor lief nemend. Op louter ambitie en een droom. Geen investeringsproject, maar door echt je eigen ballen op een houten blok te leggen met daarboven een hele grote, zware hamer. Twee mannen die alle troepen al ver vooruit waren en ik hoop dat zij zich een beetje realiseren dat alles wat er nu staat, met name te danken is aan hun moed en wil om het tij te keren. 

Patrick Liefhebber en Robin de Vries zijn de twee echte helden voor Alphen aan den Rijn. Nog voor het begrip hipster bestond en waar barista's nog geen enkele betekenis hadden in Nederland, begonnen zij een koffietentje naar eigen inzicht. Pal naast een andere koffietent. Waarom weet niemand, maar zij deden het. Zij overleefden de eerste fase, bouwden uit en elke verdiende euro ging terug de zaak in. Nu een aantal jaren later is Barista uitgebreid tot een landelijke keten die in vele steden menig hart verwarmd met de eigenzinnige kaart. Een succes wat dus is gestart in de ghetto van Alphen. Dankzij hen is onze banlieue verandert in een fancy centrum. 

Daarom wil ik hen omdopen tot Baardman & Robin - onze eigen helden van Alphen City. Bedankt mannen. En ik hoef er echt geen gratis koffie voor terug. Koekje mag altijd.

Fotograaf: Alphens.nl
Barista Cafe Aarkade.'
Barista Cafe Aarkade

Heerlijke koffie met een stuk gebak!