Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

MINERVA Wereldvreemd

12 januari 2018 - 20:20  •  Eveline J. Verhoeve  •  reacties

MINERVA Wereldvreemd

Alphen aan den Rijn - Gelukkig hoef ik het niet met die mening eens te zijn. Sterker nog. Gelukkig mag ik zo’n mening met de grond gelijk maken. Het is je reinste onzin om te denken dat de verplaatsing van dierenpark Emmen circa 489 miljoen euro kost en dat Museumpark Archeon het voor iets van 3 miljoen euro kan. En nee, het kost ook geen 489 miljoen maar wel iets tussen de 50 en 80 miljoen.

Hetzelfde raadslid roept ook met enige regelmaat dat duurzaamheid een linkse hobby is. Van de week was Gerrit Hiemstra in een twitterfittie verzeild geraakt over de opwarming van de aarde. Hiemstra, toch echt een deskundige op dit terrein, meldde dat vrijwel alle  specialisten het met elkaar eens zijn. Van links en van rechts.
Ik moest denken aan Charles Darwin en de creationisten. De wat? Nou die mensen die echt serieus geloven dat de wereld in 5000 jaar vanuit het niets is geschapen en is geworden wat het nu is. Dat is zo’n zelfde onzinverhaal.
Er zijn trouwens ook mensen die serieus geloven in tarotkaarten, homeopathische drankjes en een kristallen bol.

Hetzelfde raadslid beweert ook nog dat de gemeenteraad best iets zag in haar idee voor verplaatsing naar de Gnephoek tot de nazit. "Eerst zagen de mensen hier iets in. Na een borrel was alles ineens anders." Nu is alles ook anders na een borrel. Meestal ziet de wereld er dan een stuk vrolijker uit.
Het gaat echt veel en veel te ver om raadsleden die hun dossiers lezen en serieus bezig zijn met het raadswerk even te beschuldigen van zo’n lichtzinnige manier van besluiten nemen. Dat vonden in ieder geval de andere partijen ook met CDA, Nieuw Elan en VVD voorop.

Het is erg gemakkelijk scoren door te roepen dat een ander besluiten neemt aan de borreltafel. Je kunt je als raadslid niet tegen zo’n belachelijke beschuldiging verweren. Het is populisme in pure vorm.
Als iemand echt zo wereldvreemd is om zoiets te denken, dan is daar helaas weinig aan te doen. Blijft de vraag of zo’n raadslid na de gemeenteraadsverkiezingen wel terug moet keren op het pluche, voor een gemakkelijk gekregen 1500 euro per maand.

Fotograaf: Michou Salt 'n Pepper