Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

MINERVA Parkeertarieven

29 juni 2018 - 19:51  •  Eveline J. Verhoeve  •  reacties

MINERVA Parkeertarieven

Alphen aan den Rijn - Nou, mensen dan moet je toch eens in Amsterdam, Utrecht, Den Haag of Rotterdam gaan kijken. Een dag op straat parkeren in Amsterdam kost 75 euro. Nee, geen cent. Gewoon volle harde euro’s. In Den Haag betaal je 4,50 euro per uur en in Utrecht 5,20 euro. In onze eigen Castellumgarage sta ik voor dat luttele bedrag de hele middag of avond.

Het waanidee dat parkeren in het Alphense Stadshart gratis moet zijn, moet echt een keer de wereld uit. De parkeergarages en parkeerterreinen moeten gewoon worden betaald. Door de gemeente. En de gemeente dat zijn wij met z’n allen. 
We betalen met z’n allen de grond, het gebouw, de inrichting, het onderhoud, de automaten en de handhaving. Als we de kosten naar beneden willen bijstellen, moet iedereen met z’n hand op de bijbel of op z’n hart zweren om altijd en overal parkeergeld te betalen. Dan kan die handhaving weg. Gaat niet gebeuren. Toch?

Het andere waanidee dat gratis parkeren meer bezoekers naar ons Stadshart trekt, mag ook weleens op de schroothoop. Het is niet waar! Als we gratis mogen parkeren, besparen we iets van 5 euro en dat is dus één kop koffie met een droge muffin.
Vervolgens is het nog altijd niet gezellig, gevarieerd, goedkoop of vul maar in. Dat is althans de mening van veel Alphenaren die van zich laten horen op social media. Ook dat is gewoon onzin.
Op een zonnige zaterdag is het lekker druk in het Alphense Stadshart. Druk op het Rijnplein, druk in de winkelstraten en druk rond het nieuwe Thorbeckeplein. Dat gezeik over ‘geen terrassen’ klopt ook al niet. De terrassen liggen langs de Oude Rijn en dat is rond de Alphense Brug niet aan de straatkant van de plaatselijke horeca.

Dat het gras altijd groener is in een andere gemeente. Ach, dat is de aard van de Alluffenaren. Maar dat in het Alphense Stadshart duur is om te parkeren, is complete onzin.
Als je het Stadshart aantrekkelijker wilt maken, doe je dat niet met dat kleine beetje minder parkeergeld. Dat doe je door als ondernemers, winkel en horeca, samen te werken en meer sfeer te creëren. Met evenementen. Met braderieën. Met straattheater. Met een theater met een open deur. En vooral met dat ontzettend leuke plan van de Alphense Keukenhof in alle winkelstraten!

Fotograaf: Michou Salt 'n Pepper