Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

MINERVA Sponsoring

30 november 2018 - 20:03  •  Eveline Verhoeve  •  reacties

MINERVA Sponsoring

Alphen aan den Rijn - Als ondernemer vraag je je weleens af: waarom bellen ze altijd mij? Het antwoord is natuurlijk heel simpel. Omdat jij een goed hart hebt! Daarom. En dat weet iedereen die sponsoring nodig heeft.Waarom zijn er altijd sponsors nodig? Ook dit antwoord is simpel. Omdat een heleboel zaken waar wij met z’n allen plezier aan beleven anders niet betaald kunnen worden.Het komt erop neer dat een handjevol ondernemers in Alphen aan den Rijn het culturele en sportieve leven in stand houdt. Dat zijn trouwens lang niet altijd de grootste ondernemers. Bij sponsoring gaat het namelijk vaak niet om geldbedragen. Juist sponsoring in natura is voor het sportieve en culturele leven een uitkomst.

Voor de kerstvoorstellingen van Productiehuis Alphen ben ik de productieleider. En ja, soms dus de productie-lijder. Dan lijdt ik onder een forse to-do lijst, een heleboel zaken die netjes afgehandeld moeten worden en een heleboel dingen die we nodig hebben. Het mag allemaal niks kosten vanwege gebrek aan subsidie, alleen de contributie van de spelers als inkomsten en we hebben alles echt echt echt nodig.

Ik ben een hele slecht fondsenwerver, want ik hou er helemaal niet van om ergens om geld te gaan vragen. Niet voor mezelf en ook niet voor een goed doel als SamenLoop voor Hoop of zoiets als de geweldig leuke kerstvoorstelling Nee, niet nu! in het Parktheater.
Wat ik wel kan, is ondernemers benaderen met de vraag of ze ons willen helpen. Op wonderbaarlijke wijze lukt dat het hele jaar al. We hebben bijvoorbeeld hele mooie cartoons van Hans Verbeek, goeie posters en flyers van EvoRepro, mooie foto’s van Lisenka l’Ami en leuke toneelkleding van overal en nergens. Onze decorbouwer wordt ook sinds jaar en dag geholpen met klusmateriaal door Bouwmaat en onze licht- en geluidsman sponsort als Eventco zichzelf.

Maar ik ben er nog lang niet en ik heb nog maar weinig tijd. Vanmiddag belde ik naar een leuke Alphense ondernemer met een verzoek om sponsoring. Het is dat ik belde, zei hij, anders had ie me niet eens te woord gestaan. Want: “iedereen belt altijd naar mij, maar als er dan eens een betaalde klus is, kunnen ze mij ineens niet meer vinden.”
En dat is waar. Dat is een ervaring die ik als éénpitter met hem kan delen. Het is mij ook overkomen dat ik veel tijd, moeite en deskundigheid in een project stak in de beginfase en toen er geld was voor het project ging de klus naar een ander. Een vriendje van een vriendje.
Enerzijds is dat het leven. Anderzijds maakt dat dus relaties kapot. Ook sponsorrelaties.

Fotograaf: Michou Salt 'n Pepper
Spit en Pan