MINERVA Nee, niet nu!

Vrijdagavond was de try-out van Nee, niet nu! de kerstvoorstelling voor de hele familie van Productiehuis Alphen. We spelen in het theater van Parkvilla. Het is 'we' als in dat ik de producent van deze voorstelling ben.

Het was de eerste keer dat het complete stuk in het complete decor met een complete grime werd gespeeld voor een zaal met gasten. Het was ook de eerste keer dat ik ergens halverwege de tribune als publiek zat te kijken. Met de moeder van een spelertje achter de tweede kindercast. Zogenaamd voor de gezelligheid, maar in het echt om ze een beetje koest te houden.

Dat bleek helemaal niet nodig te zijn. De kids zaten er helemaal in, net als de rest van het publiek. Gezinnen, stoere mannen en opgeschoten pubers hebben genoten en dat kwamen ze na afloop ook nog even vertellen. Kortom: we zijn er met z’n allen in geslaagd om een hele leuke echte familievoorstelling neer te zetten.

Om Nee, niet nu! op deze manier op de planken te krijgen, was trouwens niet altijd even gemakkelijk. Voor het maken van een professionele productie, ook al zijn de spelers amateurs, wil je niet settelen. Zeker niet omdat we als Productiehuis Alphen allang bewezen hebben dat we echt wel iets kunnen en we dus een naam hoog moeten houden.

De crew die is er altijd en deze mensen doen uitstekend hun ding. Het zijn tenslotte allemaal professionals op hun eigen vakgebied. Wat er niet is, is geld. Geld om decor, rekwisieten, kleding en accessoires te kopen. Geld voor de broodnodige PR, het drukwerk en het programmaboekje. Geld voor de hoofden van de heksen, want die fantastische latex kappen zijn weliswaar door onze eigen vrijwillige grimeurs gemaakt maar het materiaal is wel prijzig.

Er zijn bitter weinig mogelijkheden om geld te verdienen. De recette is niet voor ons, maar voor Parkvilla. De culturele subsidiekraan van de gemeente Alphen aan den Rijn zit potdicht. Min of meer verstopt door de malaise van Theater Castellum. Om sponsorwerving bij bedrijven op gang te krijgen, is een fondsenwerver nodig en die hebben we niet. Dat is een vacature in ons stichtingsbestuur.

Daarom zijn wij afhankelijk van sponsoring in natura en van een aantal bevlogen mensen die her en der hun eigen betaalpas door het pinapparaat halen. Sponsoring in natura is ook al niet gemakkelijk. Het zijn altijd dezelfde ondernemers die bereid zijn om voor eigen rekening ‘brood & spelen’ voor alle Alphenaren boven water te houden. En dus ga ik er, zonder de anderen tekort te doen, hier een paar noemen. Heel veel dank aan Alphens.nl, Bouwmaat, EventCo, EvoRepro, Okay Color en Parkvilla!

Vanavond, zaterdag 15 december, is de première van Nee, niet nu! Ik verheug me erop en ik heb het volste vertrouwen dat het een geweldige voorstelling wordt. Net als de voorstellingen van 16, 22, 23 en 26 december. Koop ook een kaartje en laten we de spelers geven wat ze verdienen: een overweldigend applaus na afloop en vooraf een vette Toi Toi Toi! 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politie en handhaving vandaag 10:40

Jonge dieven betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn

Op zaterdagmiddag 20 april werd een winkeldief op heterdaad betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn. De politie werd rond 13:30 uur gealarmeerd nadat het winkelpersoneel knipgeluiden uit een pashokje had gehoord. Bij onderzoek bleek dat twee jongemannen diefstallabels van kleding aan het verwijderen waren.

Advertorial Evenement vandaag 09:25

The Chicago Funk live op Sama Sama Maluku Festival 2024

Op 7 juli 2024 kun je genieten van fun en soul met The Chicago Funk, geprezen als de beste Earth, Wind & Fire tribute band ter wereld! Op 5 april speelden ze de pannen van het Castellum Theater, waar de bezoekers hebben genoten van deze swingende avond.

Advertorial Winactie Sport gisteren 16:24

Win je aankoopbedrag terug bij Running & Walkingcenter!

Het voorjaar komt er langzaam aan en iedereen wil onderhand weer eens lekker buiten wandelen of hardlopen. Als extra stimulans heeft Running & Walkingcenter een mooie actie! Je kunt namelijk jouw aankoopbedrag terugwinnen!

Politie en handhaving gisteren 15:17

Jongen mishandeld op de Willemstraat

Gisteren, rond 15:30 uur, kreeg de politie Alphen aan den Rijn een melding van een mishandeling op de Willemstraat. Een jongen wilde daar gaan voetballen met zijn jongere broertje, toen een groep van tien jongens ook interesse toonde om mee te doen. Helaas namen zij echter de bal af en renden ermee weg. Toen de jongen zijn bal terug wilde halen, werd hij door vijf van deze jongens in elkaar geslagen.