MINERVA Nee, niet nu!

Vrijdagavond was de try-out van Nee, niet nu! de kerstvoorstelling voor de hele familie van Productiehuis Alphen. We spelen in het theater van Parkvilla. Het is 'we' als in dat ik de producent van deze voorstelling ben.

Het was de eerste keer dat het complete stuk in het complete decor met een complete grime werd gespeeld voor een zaal met gasten. Het was ook de eerste keer dat ik ergens halverwege de tribune als publiek zat te kijken. Met de moeder van een spelertje achter de tweede kindercast. Zogenaamd voor de gezelligheid, maar in het echt om ze een beetje koest te houden.

Dat bleek helemaal niet nodig te zijn. De kids zaten er helemaal in, net als de rest van het publiek. Gezinnen, stoere mannen en opgeschoten pubers hebben genoten en dat kwamen ze na afloop ook nog even vertellen. Kortom: we zijn er met z’n allen in geslaagd om een hele leuke echte familievoorstelling neer te zetten.

Om Nee, niet nu! op deze manier op de planken te krijgen, was trouwens niet altijd even gemakkelijk. Voor het maken van een professionele productie, ook al zijn de spelers amateurs, wil je niet settelen. Zeker niet omdat we als Productiehuis Alphen allang bewezen hebben dat we echt wel iets kunnen en we dus een naam hoog moeten houden.

De crew die is er altijd en deze mensen doen uitstekend hun ding. Het zijn tenslotte allemaal professionals op hun eigen vakgebied. Wat er niet is, is geld. Geld om decor, rekwisieten, kleding en accessoires te kopen. Geld voor de broodnodige PR, het drukwerk en het programmaboekje. Geld voor de hoofden van de heksen, want die fantastische latex kappen zijn weliswaar door onze eigen vrijwillige grimeurs gemaakt maar het materiaal is wel prijzig.

Er zijn bitter weinig mogelijkheden om geld te verdienen. De recette is niet voor ons, maar voor Parkvilla. De culturele subsidiekraan van de gemeente Alphen aan den Rijn zit potdicht. Min of meer verstopt door de malaise van Theater Castellum. Om sponsorwerving bij bedrijven op gang te krijgen, is een fondsenwerver nodig en die hebben we niet. Dat is een vacature in ons stichtingsbestuur.

Daarom zijn wij afhankelijk van sponsoring in natura en van een aantal bevlogen mensen die her en der hun eigen betaalpas door het pinapparaat halen. Sponsoring in natura is ook al niet gemakkelijk. Het zijn altijd dezelfde ondernemers die bereid zijn om voor eigen rekening ‘brood & spelen’ voor alle Alphenaren boven water te houden. En dus ga ik er, zonder de anderen tekort te doen, hier een paar noemen. Heel veel dank aan Alphens.nl, Bouwmaat, EventCo, EvoRepro, Okay Color en Parkvilla!

Vanavond, zaterdag 15 december, is de première van Nee, niet nu! Ik verheug me erop en ik heb het volste vertrouwen dat het een geweldige voorstelling wordt. Net als de voorstellingen van 16, 22, 23 en 26 december. Koop ook een kaartje en laten we de spelers geven wat ze verdienen: een overweldigend applaus na afloop en vooraf een vette Toi Toi Toi! 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Markt / Braderie vandaag 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige vandaag 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.

Onderwijs gisteren 18:26

Leerlingen Groene Hart Topmavo organiseren AVEA-markt

Morgen organiseren de leerlingen van klas 3tl voor de tweede keer de AVEA-markt. Tijdens deze markt kunnen de bezoekers meer dan 35 marktkraampjes bezoeken en bijvoorbeeld smoothies, t-shirts, armbandjes, koeken en nog veel meer andere producten kopen. Ook kan men flessenvoetballen, pullbar hangen, nagels laten lakken en wordt er muziek gemaakt.