ARC speelt wederom gelijk

ARC-trainer Mark Evers had na de teleurstellende resultaten in 2019 het plan om het anders aan te gaan aanpakken. Dat deed hij inderdaad, maar de kans is groot dat hij dat in de komende thuiswedstrijd tegen BOL opnieuw op een andere manier gaat proberen.

Met 3-3 gelijkspelen in Breukelen is om serieus mee te blijven draaien om de titel natuurlijk onvoldoende. Qua voetbal was de Racing opnieuw niet de mindere, maar winnen lukt in dit kalenderjaar gewoon nog niet. Tot drie keer toe moest een achterstand worden weggewerkt. De laatste keer zaterdag lukte dat pas in de laatste minuut. Na een Alphens overwicht lag na tien minuten opeens de 1-0 achter doelman Aäron Balk. Dat gebeurde uit een slecht verdedigde hoekschop. Een kwartier verder stond het weer gelijk. Lionel Frederik besloot een van zijn vele passeeracties nu wel eens met een goede voorzet en de voor deze gelegenheid als linkerspits opgestelde Coen de Groot gleed binnen.

Na de pauze kon het alle kanten op, maar het was na twintig minuten opnieuw de thuisploeg die aan de leiding kwam. ARC had daaraan voorafgaand bepaald geen geluk gehad met de afwerking. Ook de tweede Breukelense goal ontstond indirect uit een cornerbal. ARC reageerde alert en kwam binnen twee minuten op gelijke hoogte. Invaller Luca Janszen kopte achterover binnen uit een vrije trap van Luuk Samsom. Het waren spektakelminuten, want dertig tellen later stonden de gastheren opnieuw op voorsprong. De op links geposteerde verdedigers stonden te slapen en de enige die op een verre trap afstevende was een speler van de thuisclub. Doelman Balk dacht nog wel iets te kunnen repareren, maar geheel onnodig dook hij net binnen de zestien de aanvaller onderuit: strafschop en 3-2. Daarbij leek het te blijven, maar uit een voorzet van de onvermoeibare Huib Oversloot kopte een andere invaller, Jeroen Borsboom, in de negentigste minuut voor de derde keer de gelijkmaker binnen. Er zal zaterdag in de inhaalwedstrijd tegen BOL ongetwijfeld weer een andere opstelling te zien zijn. Thomas Lamberts zal daar in ieder geval geen deel van uitmaken, hij is geschorst.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Blog Sport vandaag 17:48

ARC moet nacompetitie zien te ontwijken

Ondanks de 1-0 overwinning op Swift staat ARC nog steeds op een plek in de vierde divisie A die aan het eind van de reguliere competitie, over vier weken al, nacompetitie om handhaving noodzakelijk maakt. ARC is dan een zogenaamde herkanser.

Wonen en bouwen vandaag 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Muziek vandaag 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige vandaag 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de Gemeente.