De Zaak failliet: Bieradvies gratis af te halen

Eindelijk! De Zaak is failliet! Ongelofelijk, wat was dat de ultieme belediging voor alles wat met horeca te maken heeft. Een parodie op een grandcafé. Of ik het lullig vind voor Erik de Groot? Ach... Wat een jankverhaal trouwens, over die oplichting door de broers John en Hans den Besten. Altijd grappig: met elk niet goed getapt pilsje had hij voortdurend schijt aan zijn klanten en nu hebben anderen het ineens gedaan. Ik weet niet of het gebruikelijk is in de horeca om iemand anders je huur over te laten maken, maar ik vind het raar klinken. Ooit ben ik er eens al na vijf minuten vertrokken. Als het terras nagenoeg leeg is en drie serveersters staan je aan te kijken alsof ze iets onaangenaam groots in een verkeerd gaatje hebben zitten, haal ik ergens anders wel een biertje. Toen wist ik eigenlijk al: ooit schrijf ik hier een column over…

"Ik heb de Zaak vanaf dag één met een visie en een doel opgebouwd. Het is echt mijn kindje. Dat je daar noodgedwongen en volledig onverwachts afscheid van moet nemen komt aan als een enorme dreun", aldus De Groot. Laat je dan op je eigen baby passen door mensen die hem of haar veel te laat een niet goed gevuld en te koud flesje geven? Waarom niet een voorbeeld nemen aan tenten als Kyoto, De Natte en Alle Hens? Zoveel goede horeca hebben we hier in Alphen niet, het was toch een buitenkansje? Dat De Groot bewust koos voor kwantiteit in plaats van kwaliteit en zijn klanten soms halve uren op een kopje koffie of Brugge Tripel liet wachten, vertelt hij er maar even niet bij. En dat het glas dan als bonus ook nog eens anderhalve centimeter lucht bevatte, óók niet. Toch is het zonde van zo'n toplocatie. Het is namelijk qua uitstraling wél een pand dat het Rijnplein meer smoel geeft. De McDonalds is leuk, maar een avondje theater begint daar meestal niet. Er liggen enorme kansen voor de nieuwe ondernemer en ik help hem graag. Op de bierkaart: Chimay, Rochefort en Affligem. En voor in de zomer: König Ludwig Weissbier. Het is Zaak om meteen goed te beginnen! Het allerbeste zou dan trouwens zijn om Grolsch uit te kopen. Dat drinkt hier namelijk toch niemand en wie gaat er uit een fles zitten lurken als het ook uit een tap kan komen?

Bij nader inzien moet ik toch denken aan Erik de Groot en hoop ik dat hij er weer gauw bovenop komt. Misschien heeft hij een gezin. Een kleine dochter, zoals ik. Misschien is hij wel beter op z'n plek bij een kleinere gelegenheid en heeft hij dan iets meer mazzel met wie hij vertrouwt. Wie weet hoe succesvol een dergelijke herkansing voor hem zou kunnen zijn. Een faillissement gun je niemand. Hij mag mijn bieradvies helemaal voor nop gebruiken, trouwens. De Zaak, Erik de Groot en ikzelf verdienen een nieuwe kans. De Zaak om alsnog de belofte van een prachtig grandcafé waar te maken en De Groot om alsnog een eigen kindje te bouwen waar wél alles klopt. En ik? Misschien om eindelijk weer eens een sympathieke column te schrijven…


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Beauty en verzorging gisteren 16:43

Stralend van binnen en van buiten? Ontdek Transformational Cupping bij Chi & Zo

Wil je van je cellulite af en wil je die plattere buik? Of heb je genoeg van die aanhoudende hoofdpijn? Voel je je belemmerd door rugpijn, zware benen of pijnlijke knieën? Zoek niet verder, want de oplossing is er: Transformational Cupping. Deze fantastische methode kan je van al deze klachten af helpen of doen verminderen.

Milieu en duurzaamheid gisteren 15:21

Starten met duurzaamheid en voedselvoorziening

Nu vandaag de dag veel producten in de supermarkt duurder worden en vaak ook van ver komen, loont het om zelf voedsel te verbouwen en lokale producten te kopen. Dit draagt bij aan betaalbaar, duurzaam en lekker leven! Om hier meer over te leren ben je zaterdag 20 april welkom bij de Groene Inspiratiemarkt van het Huis van Duurzaamheid.

Advertorial Politiek plein gisteren 14:10

GroenLinks blij met sluiting Ziendeweg voor doorgaand verkeer

GroenLinks is blij, want de Ziendeweg wordt autovrij. Volgens de partij betekent dit een enorme verbetering voor natuur, dieren en mensen die in dit gebied willen fietsen en wandelen. GroenLinks heeft hiervoor druk uitgeoefend in de raad, via acties, en door steun aan bezorgde omwonenden.

Maatschappelijk gisteren 12:59

Goede doelen ontvangen cheque van Stichting Kringloop Alphen

Goede doelen in Alphen aan den Rijn ontvingen deze week een hartverwarmende verrassing van Stichting Kringloop Alphen. Elk jaar streeft de stichting ernaar een bedrag aan goede doelen te schenken. Na een oproep aan klanten, personeel en andere geïnteresseerden werden tien organisaties geselecteerd om een cheque te ontvangen, variërend van 500 tot 1500 euro, afhankelijk van hun verzamelde punten.

Politie en handhaving gisteren 11:45

Insluiper betrapt en gearresteerd met pepperspray op zak

Afgelopen weekend werd de rust van een bewoner aan de Blijenbergstraat in Alphen aan den Rijn ruw verstoord toen er plotseling een ongewenste gast in de woning stond. De bewoner zag tot zijn verbazing een vreemde man in zijn huis staan, met zijn portemonnee in zijn hand.

Maatschappelijk gisteren 10:32

Inzamelingsactie sportkleding bij Scala College voor SPORT JE OOK MEE?!

Deze week start op alle vestigingen van het Scala College een bijzondere inzamelingsactie van sportkleding voor het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers worden aangemoedigd om gebruikte sportkleding te doneren door deze tot en met dinsdag 23 april in te leveren bij speciale containers in de hal. Gisteren stonden de eerste docenten en leerlingen al klaar om hun bijdrage te leveren.