Stennis met Dennis - Mannen, nu je slag slaan!

Wie als man iets bij zijn vrouw gedaan wil krijgen, moet nu toeslaan. Mark my words! Nu toeslaan. Nu!

Wat is het geval? De eerste zon is doorgebroken en daar worden vrouwen altijd zo vrolijk van. Dan kunnen ze lekker in het zonnetje zitten en snel een beetje kleur opdoen. Als ze het ergste melkwit van hun huid zien verdwijnen, is die nieuwe auto ineens wel bespreekbaar. Of die vriendenavond die wij intern ‘hengstenbal’ noemen.

Vrouwen voelen zich sexier als de zon schijnt. Ineens worden de armen en benen weer ontbloot en is die decolleté weer wat lager uitgesneden. De afgelopen zes maanden hebben ze gemiddeld vier kuisheidslagen dik textiel over elkaar heen gedragen en daarmee gaven ze gewild of ongewild toch een aan-mijn-lijf-geen-polonaise-signaal af. Over het algemeen vinden vrouwen dat wel prima. Lekker rustig. Maar dat zijn ze op een gegeven moment toch zat; het afwimpelen van een man die gewoon, zoals het hoort, zijn dagelijkse portie seks opeist, wordt vermoeiend. En als die man na een paar weken of maanden maar geen poging meer onderneemt, gaan ze twijfelen: “Zou hij me niet meer sexy vinden?”  

Ik zat vorige week op een terras aan de Oude Rijn. Bij De Zaak. Hartstikke failliet, maar toch gewoon open. Hoe kan dat nou toch? Hoe dan ook, gezicht richting koperen ploert, jas uit, uitsmijter voor mijn neus, biertje ernaast. Om mij heen zag ik alleen maar vrouwen. Logisch, het was maandagmiddag. Wij mannen nemen geen dagje vrij als de zon schijnt, vrouwen daarentegen wel. In het land der blinden is eenoog koning, maar ik voelde mij daar, aan het water, koning, keizer en admiraal tegelijk. Waar ik ook keek, direct kreeg ik een zwoele knipoog of een andersoortige flirt. Ik had me al twee dagen niet gedoucht en de strontvliegen vlogen om mijn hoofd. Kun je nagaan wat dat eerste zonnetje met vrouwen doet.

Dit lijkt een nietszeggende column, maar dat is het niet. In één week tijd kreeg ik thuis toestemming om mijn motorrijbewijs te halen, met mijn maten een weekeindje naar Texel te gaan en het te dure lederen jack aan te schaffen dat ik deze winter al twee keer moest terughangen. “O schat, dit vind ik toch een stoer jack!” Ken je dat, dat ze dan niets zeggen, maar dat hun evil eye boekdelen spreekt?

Geloof me! Dit is de belangrijkste periode van het jaar. Vrouwen zijn nu anders. Echt anders! Test thuis maar eens uit. Ineens geven ze (soms) zelfs toe dat ze ongelijk hebben. Nou, elke man weet dat een vrouw normaal gesproken liever op haar kop gaat staan dan dat ze haar ongelijk toegeeft. Al ziet de hele wereld dat haar mening kant noch wal slaat!

En ook qua seks moet je nu je slag slaan. Zit je de hele winter al op een droogje en denk je ‘het wordt nooit meer wat’, doe nu dan nog eens een verleidingspoging. Ik zal het je sterker vertellen: voorspel hoeft niet en na de wip mag je gelijk in slaap vallen. Worden ze niet boos om, echt niet. Nu niet. Nee, je hoeft daarna niet drie uur lang hun rug te kriebelen. En je mag nog snurken ook. Scheten laten onder de lakens? Ze lachen er gewoon om. “Ach mallerd!”

Zo sterk is de zon. De vrouwen zijn vrolijk en het lijkt er even op dat weinig dingen dat humeur kunnen veranderen. Profiteer snel, want voor je het weet komt hun rigide kant weer bovendrijven.
 

Dennis Captein

Deze column is geschreven voor en geplaatst in het Alphens Nieuwsblad
Foto gemaakt door Regiostock/Michel ter Wolbeek
 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Feestdagen vandaag 10:01

Bekijk hier alle activiteiten voor Koningsdag 2024!

Dit weekend viert heel Nederland de verjaardag van de koning, en ook in Alphen aan den Rijn belooft het een feestelijke dag te worden! Benieuwd naar wat jij kunt doen zaterdag? Lees snel verder!

Advertorial Evenementen vandaag 09:07

Word vriend van het Bevrijdingsfestival

Het is bijna zover. Op 5 mei vieren we onze vrijheid met het gratis Bevrijdingsfestival in het centrum van Alphen. Vind jij het belangrijk om elk jaar stil te blijven staan bij onze vrijheid? En houd je ook van een feestje? Word dan Vriend van het Bevrijdingsfestival en doneer eenmalig een bedrag naar keuze.

Advertorial Sport gisteren 17:43

D.O.S. viert groot succes met Clubkampioenschap

Op zondag 21 april kwamen de schijnwerpers te staan op de turntalenten van Gymnastiekvereniging D.O.S. Alphen aan den Rijn tijdens het Clubkampioenschap voor recreatieve turners en turnsters. Met een deelname van 155 enthousiaste leden, waarvan velen voor het eerst deelnamen aan een wedstrijd, was het een sportieve en gezellige dag.

Politiek gisteren 16:22

Gemeentelijke erepenning voor Museumpark Archeon

Tijdens een feestelijke Limesbijeenkomst is woensdag 24 april de gemeentelijke erepenning door burgemeester Liesbeth Spies uitgereikt aan Museumpark Archeon. Het museum krijgt de penning voor verdiensten voor gemeente Alphen aan den Rijn op het gebied van educatie, cultuurbehoud, toerisme, sociale betrokkenheid en werkgelegenheid.

Advertorial Theater gisteren 15:09

Het boek Rust en Vreugd van Hendrik Groen in het theater!

Iedereen kent ze wel, de succesvolle dagboeken van Hendrik Groen waarin hij het dagelijks leven in zijn verzorgingshuis beschrijft. De schrijver heeft in een van zijn meest recente werken, Rust en Vreugd, zijn verzorgingshuis verruilt voor een volkstuin, waarvan de voorstelling binnenkort in Castellum te zien is!