Jaarmarkt en Rijnstreekhopper

Over de jaarmarkt wil ik eigenlijk helemaal niet zoveel kwijt al doet de titel vermoeden dat er een relatie zou bestaan tussen de jaarmarkt en de Rijnstreekhopper. De jaarmarkt was gewoon groot en goed. Veel kraampjes met dezelfde nutteloze rommel en zo, maar dat deert niet. Ondanks het weer was het beregezellig!

Nee, het gebeurde toevallig op de jaarmarkt, althans, bij het scheiden van de markt, om ongeveer 23.00 uur, Paradijsplein. Er stond daar een podium waarop de medewerkers van Het Kasteel nog één keer lieten zien waar het om draait als het gaat om popmuziek. En dat hebben ze gedaan. Goeie bijeenkomst geweest, niet achterlijk druk en totaal geen wanklank tenzij het een door het weer ietwat ontstemde gitaar geweest zou zijn.

Nu wil het toeval dat één van de bezoekers, een hele lieve vriendin van me, gebruik maakt van een joekel van een rolstoel, u weet wel, zo'n megagroot ding van 200 kilo die electrisch wordt aangedreven. Als de accu's niet meer werken dan is er met geen olifant beweging in te krijgen. Zo'n ding.

Om een uur of half elf wist zij mij te melden dat ze een probleem had. De Rijnstreekhopper had namelijk laten weten geen mensen meer te hebben en dus geen rolstoelbus beschikbaar had om haar naar huis te brengen en haar accu's waren niet voldoende gevuld meer om zelf het stuk naar de Herenhof te rijden.Om nu een heel lang verhaal nog wat langer te maken: ik ben gaan bellen (ik zag mijzelf niet die rolstoel in mijn Starletje douwen). Na eerst letterlijk een kwartier in de wacht te hebben gestaan kreeg ik een allervriendelijkste dame van de Rijnstreekhoppercentrale aan de lijn. Zij wist al meteen waar het over ging en voelde de bui al hangen. MEN LAAT EEN GEHANDICAPTE NIET MIDDEN IN DE NACHT STAAN. Het spijt me, maar dan bel je maar iemand uit zijn bed. Ik heb nog voorgesteld om zelf een bus te komen ophalen. Ik ben tenslotte nog steeds in het bezit van een geldige taxipas.

Ondertussen hadden we (het probleem begon zich steeds duidelijker te verspreiden op het Paradijsplein), nog iemand anders aan het bellen gezet. Ook een Kasteelvriend. En ook hij is in het bezit van een taxipas met de nodige bevoegdheden. Bellen, bellen, bellen. Teruggebeld worden. Wachten, wachten, weer eens bellen, weer eens teruggebeld worden. We hebben zowat alle taxibedrijven in 50 kilometer omtrek aan de lijn gehad. Wachten en nog een beetje wachten, totdat: Jawel, de dame van de Rijnstreekhoppercentrale had een chauffeur, die leeg reed in Noorden, gevraagd om terug te keren, van auto te wisselen en naar het Paradijsplein te komen.

Niets ten nadele van deze dame hoor, maar had ze dat niet 3 kwartier eerder kunnen bedenken? Had zij niet gewoon bij de eerste melding moeten zeggen: "ik ga het voor u regelen", in plaats van: "we hebben niemand?" Ik snap best dat je als taxiondernemer zuinig bent met de inzet van je personeel, daar vragen de huidige economische tijden ook om, maar als je je als ondernemer begeeft op dit werkveld, dan heb je toch niet alleen een verantwoordelijkheid naar de bank of de aandeelhouders? Dan heb je toch een MORELE verantwoordeijkheid naar je klanten toe?

Ik maak uit dit hele verhaal een aantal dingen op:

1. Alphen aan den Rijn, dat zo graag een stad wil zijn, heeft niets om het lijf als niet gewoon midden in de nacht een gehandicapte daarheen gebracht kan worden waar zij heen wil. Waar blijft dat rolstoelvriendelijke nachtnet?

2. Als gehandicapte ben je niet de klant, want je betaalt het immers allemaal niet zelf. Je bent het lijdend voorwerp! En ik, als vriend van deze bewuste dame en vader van een dubbel gehadicapt kind vindt het één grote grove schande! En nogmaals, ten overvloede wellicht: geen blaam aan de centraliste of aan de chauffeur die haar uiteindelijk kwam ophalen. Het is het gevolg van het beleid van de firma, haar directie, en overheidsrichtlijnen die gehandicapten steeds meer in de kou laten staan!

3. Dat zogenaamde "tuig" van Het Kasteel heeft zich hieromtrent weer eens bewezen als één van de meest sociale groepen die zich in Alphen bevinden. Waarvan akte!


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winkelen vandaag 17:11

End of season sale bij Mountain Lifestyle - Hoge korting op nieuwste collecties

Scoor deze zondag alvast je nieuwe wintersportoutfit voor het nieuwe wintersportseizoen tijdens de end of season sale bij Mountain Lifestyle! De beurs vindt zondag 28 april tussen 12:00 en 17:00 uur plaats bij wintersportkledingwinkel Mountain Lifestyle te Alphen aan den Rijn. De kortingen lopen op tot 80% dus het is de ultieme mogelijkheid om te komen shoppen voor je gave wintersport outfit!

Politiek vandaag 15:53

Meer en betere busverbindingen via Qbuzz

Qbuzz neemt de busconcessie van Arriva over. Dit betekent dat er vanaf 2025 bussen van Qbuzz zullen rijden. De vervoerder heeft een nieuw vervoerplan voor 2025 gepresenteerd met aanzienlijke verbeteringen voor Alphen aan den Rijn en de regio. Het gaat daarbij vooral om beter en regelmatiger vervoer, ook ’s nachts en in het weekend.

Sport vandaag 14:38

Nieuwe Sloot tennisster Diede de Groot wint Oscar voor sport

Rolstoeltennisster Diede de Groot heeft de felbegeerde Oscar voor 'Sporter van het Jaar met een beperking' gewonnen. De Groot was al eerder was genomineerd, maar heeft nu eindelijk de erkenning gekregen voor haar prestaties door middel van een Oscar.

Advertorial Beauty en verzorging vandaag 13:19

Ontdek de persoonlijke aanpak van Complete Skincare!

Bij Complete Skincare begrijpen ze dat je huid voortdurend verandert en daarom geloven ze niet in standaardbehandelingen. “Onze aanpak is gebaseerd op je unieke huidconditie die bij elk bezoek kan verschillen”, vertelt Madeline, eigenaresse van Complete Skincare. Ben jij benieuwd naar de persoonlijke benadering? Lees verder om meer te ontdekken over de unieke behandelmethode van Complete Skincare.

Politie en handhaving vandaag 10:40

Jonge dieven betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn

Op zaterdagmiddag 20 april werd een winkeldief op heterdaad betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn. De politie werd rond 13:30 uur gealarmeerd nadat het winkelpersoneel knipgeluiden uit een pashokje had gehoord. Bij onderzoek bleek dat twee jongemannen diefstallabels van kleding aan het verwijderen waren.