Wietpas

Precies 1 dag nadat burgermeester Aboutaleb van Rotterdam en eerder ook al Burgermeester v.d.Laan van Amsterdam, het failliet van de wietpas duidelijk verwoorden, kunnen we lezen dat onze gemeente, net als minister Opstelten, doof en blind voor alle argumenten, deze pas toch gaan invoeren.

In steden als Venlo, Maastricht en Roermond is de overlast, sinds de invoering van eerder genoemde wietpas schrikbarend toegenomen en heeft de politie haar handen vol om deze overlast te bestrijden.

Jonge, vaak allochtone, kinderen bepalen het straatbeeld en spreken mensen aan op straat of ze drugs willen kopen. Nee niet alleen de, in mijn opinie, redelijk ongevaarlijke softdrugs, maar ook cocaïne, speed en verschillende
soorten pillen worden aangeboden. Waar in de coffeeshops nog toezicht is op de leeftijd van de afnemers, is er in het illegale circuit geen enkele belemmering meer waar te nemen.

Vanaf 1 januari zal het straatbeeld in de Hooftstraat dan ook bestaan uit een legertje van. al dan niet allochtone, tieners, gezeten op snelle scooters wachtend op de klanten die niet meer welkom zijn in de nabij gevestigde coffeeshops.

Het is volstrekt belachelijk om, zoals Dhr Eenhoorn redeneert, te verwachten dat de ruim 4000 Alphense gebruikers (inclusief de nieuwe fusie gemeentes) van cannabis producten zich melden bij het gemeentehuis om zich te laten registreren als drugsgebruiker. 

Naast het simpele feit dat dit een veel te zware inmenging is in de directe levenssfeer weten we ook inmiddels hoe de overheid omgaat met persoonsgegevens. Het behoeft maar één moment van onoplettendheid en al deze gegevens liggen op straat of erger nog bij ziektekostenverzekeraars of werkgevers en wie geeft de garantie dat justitie en overheid deze gegevens niet misbruiken.

Het is een illusie dat het gebruik van cannabisproducten zal dalen en alleen een stap terug in het normaliseren van de handel hierin. Na decennia lang bezig te zijn geweest om de overlast tegen te gaan en de softdrugs handel, voetje voor voetje, te legaliseren, is dit een enorme sprong terug en zal de overlast, die nu redelijk te overzien valt, zich alleen maar uit het gezichtsveld verplaatsen.

Wat is de volgende stap van Big Brother om ons prive leven te monitoren? Komt er een pas voor alcoholische dranken, tabak of andere genotsmiddelen, en met welk nut?

Ik doe dan ook een dwingend beroep op de dames en heren in de Alphense gemeenteraad, om van de mogelijkheid gebruik te maken zoals omschreven in algemeen bestuursrecht art 4.81; de Burgermeester, als bevoegd gezag,
te laten inzien, af te zien van de invoering van de wietpas in onze gemeente en op die manier voorkomt dat de handel weer geheel in het criminele circuit terecht komt en zich verplaatst naar de woonwijken en schoolpleinen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winkelen vandaag 17:11

End of season sale bij Mountain Lifestyle - Hoge korting op nieuwste collecties

Scoor deze zondag alvast je nieuwe wintersportoutfit voor het nieuwe wintersportseizoen tijdens de end of season sale bij Mountain Lifestyle! De beurs vindt zondag 28 april tussen 12:00 en 17:00 uur plaats bij wintersportkledingwinkel Mountain Lifestyle te Alphen aan den Rijn. De kortingen lopen op tot 80% dus het is de ultieme mogelijkheid om te komen shoppen voor je gave wintersport outfit!

Politiek vandaag 15:53

Meer en betere busverbindingen via Qbuzz

Qbuzz neemt de busconcessie van Arriva over. Dit betekent dat er vanaf 2025 bussen van Qbuzz zullen rijden. De vervoerder heeft een nieuw vervoerplan voor 2025 gepresenteerd met aanzienlijke verbeteringen voor Alphen aan den Rijn en de regio. Het gaat daarbij vooral om beter en regelmatiger vervoer, ook ’s nachts en in het weekend.

Sport vandaag 14:38

Nieuwe Sloot tennisster Diede de Groot wint Oscar voor sport

Rolstoeltennisster Diede de Groot heeft de felbegeerde Oscar voor 'Sporter van het Jaar met een beperking' gewonnen. De Groot was al eerder was genomineerd, maar heeft nu eindelijk de erkenning gekregen voor haar prestaties door middel van een Oscar.

Advertorial Beauty en verzorging vandaag 13:19

Ontdek de persoonlijke aanpak van Complete Skincare!

Bij Complete Skincare begrijpen ze dat je huid voortdurend verandert en daarom geloven ze niet in standaardbehandelingen. “Onze aanpak is gebaseerd op je unieke huidconditie die bij elk bezoek kan verschillen”, vertelt Madeline, eigenaresse van Complete Skincare. Ben jij benieuwd naar de persoonlijke benadering? Lees verder om meer te ontdekken over de unieke behandelmethode van Complete Skincare.

Politie en handhaving vandaag 10:40

Jonge dieven betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn

Op zaterdagmiddag 20 april werd een winkeldief op heterdaad betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn. De politie werd rond 13:30 uur gealarmeerd nadat het winkelpersoneel knipgeluiden uit een pashokje had gehoord. Bij onderzoek bleek dat twee jongemannen diefstallabels van kleding aan het verwijderen waren.