MINERVA Prijsvechter

En maar janken dat alles zo duur is en dat je alleen goedkoop terecht kunt bij een prijsvechter.

Nou, daar geloof ik dus helemaal niks van.

Bij vrijwel elke supermarkt is het heel goed mogelijk om heel goedkoop boodschappen te doen. Nee, niet als je van alles het allerbeste kwaliteitsmerk wilt hebben. Dan niet. Nee, ook niet als je per se asperges wilt eten in december en boerenkool als de mossen dood van het dak vallen. Dan ook niet.

Boodschappen doen is budgetteren. Hoeveel geld kun jij in jouw situatie per dag uitgeven aan vers voedsel? Hoeveel geld kun jij per week uitgeven aan een noodzakelijk aanschaf als wasmiddel of wc-papier. Hoeveel geld kun jij per maand uitgeven aan duurzame gebruiksgoederen?

Kortom: welk deel van je inkomen kun je besteden aan huishouding en voedsel?

Het verbaast mij altijd weer dat er maar weinig mensen zijn die hier gewoon meteen een antwoord op kunnen geven. Er zijn niet zoveel mensen die weten hoeveel geld ze kwijt zijn aan hun 'dagelijkse' boodschappen.

Gemak dient de mens. Dus de mens koopt kant-en-klaar maaltijden. Enig idee hoeveel zo'n maaltijd kost? Enig idee wat het kost als je diezelfde maaltijd zelf maakt? Sterker nog: als je die maaltijd helemaal niet maakt, maar seizoensproducten in je winkelwagentje legt ben je waarschijnlijk sowieso al goedkoper uit.

Een winterwortel kost 29 cent, of iets meer of minder naar gelang het gewicht. Maar je hebt meteen een bord vol groenten als je er nu een koopt. Natuurlijk kan ik naar de wokgroenten voor 2.99 per zak grijpen. Maar zijn die beter als voedsel? Nee, alleen maar gemakkelijker.

Ik durf de weddenschap aan dat iedereen met een goede boodschappenlijst, meer oog voor seizoensproducten en die eens iets verder in het schap kijkt naar een goedkoper merk, helemaal geen prijsvechter nodig heeft. Dan kan iedereen makkelijk terecht bij C1000, AH, Hoogvliet en Aldi. Eigenlijk gewoon bij elke supermarkt.

Dus het gepiep en geknerp dat die Lidl als prijsvechter per se op een onmogelijke plek moet komen, net buiten de Herenhof tussen het benzinestation en een klein hofje, slaat helemaal nergens op. Zeker niet als het argument is dat er 'eindelijk goedkoop boodschappen kan worden gedaan bij mij om de hoek'!

Dat kan namelijk allang. Gewoon bij AH en bij TenBrink Foodretail.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Evenement vandaag 09:25

The Chicago Funk live op Sama Sama Maluku Festival 2024

Op 7 juli 2024 kun je genieten van fun en soul met The Chicago Funk, geprezen als de beste Earth, Wind & Fire tribute band ter wereld! Op 5 april speelden ze de pannen van het Castellum Theater, waar de bezoekers hebben genoten van deze swingende avond.

Advertorial Winactie Sport gisteren 16:24

Win je aankoopbedrag terug bij Running & Walkingcenter!

Het voorjaar komt er langzaam aan en iedereen wil onderhand weer eens lekker buiten wandelen of hardlopen. Als extra stimulans heeft Running & Walkingcenter een mooie actie! Je kunt namelijk jouw aankoopbedrag terugwinnen!

Politie en handhaving gisteren 15:17

Jongen mishandeld op de Willemstraat

Gisteren, rond 15:30 uur, kreeg de politie Alphen aan den Rijn een melding van een mishandeling op de Willemstraat. Een jongen wilde daar gaan voetballen met zijn jongere broertje, toen een groep van tien jongens ook interesse toonde om mee te doen. Helaas namen zij echter de bal af en renden ermee weg. Toen de jongen zijn bal terug wilde halen, werd hij door vijf van deze jongens in elkaar geslagen.

Politie en handhaving gisteren 14:20

Politie onderzoekt inbraak op de Watermunt in Alphen aan den Rijn

Op vrijdag 19 april, omstreeks 20:15 uur, ontving de Politie Alphen aan den Rijn een melding van een inbraak op de Watermunt. De inbraak moet hebben plaatsgevonden tussen 15:00 uur en 20:15 uur. Bij aankomst bleek het hele huis overhoop te zijn gehaald, wat het op dat moment nog moeilijk maakte om precies vast te stellen wat er allemaal was weggenomen.

Overige gisteren 13:55

Teken zijn weer actief: verhoogd risico op tekenbeten

Met het stijgen van de temperatuur en de komst van het voorjaar, trekken mensen er weer op uit. Echter, deze tijd van het jaar brengt ook een verhoogd risico op tekenbeten met zich mee. Dit blijkt uit een alarmerende stijging van het aantal tekenbeetmeldingen op Tekenradar.nl.