Het erotische reisje naar Parijs van Hélène Oppatja en Tseard Hoekstra

(iedere gelijkenis met bestaande personen berust op louter toeval)

Er was eens een gezellig straatje ergens in Alphen. Tijdens het WK was de hele straat oranje versierd en keken ze met z'n allen naar de wedstrijden. Regelmatig was er buurtbarbecue. Wie als eerste met het idee kwam weet niemand meer, maar op een avond besloten 10 stellen een romantisch weekendje naar Parijs te gaan. 

Lastig om met 20 man naar een reisbureau te gaan of ieder afzonderlijk een hotel te boeken. Daarom zou dat stel, dat pas op nummer 13 was komen wonen, de boel regelen. Hélène en Tseard, zo heetten ze, zouden een begroting maken en iedereen zou van te voren betalen. Ze moesten rekening houden met consumpties en eten. Dat zou uit de pot betaald gaan worden. Niemand had zin in gedoe met rondjes geven en dan steeds in de gaten houden of iedereen netjes meedeed.

Tseard wilde de kosten laag houden. Basis eten en drinken OK, maar bijzondere dingen zelf betalen. Als man wist hij, dat het uiteindelijk toch nog duur zou worden. Hélène, was meer type vrouw met gat in de hand. Bovendien was ze sociaal bewogen. Als we te weinig vragen, dan gaan die mensen van de hoek, buiten de boot vallen. De rest gaat dan iets extra?s bestellen, terwijl zij krap zitten. 

Ze vonden een compromis en gingen naar Parijs om de reis voor te bereiden. Op kosten van de groep, dat wel natuurlijk. Ze vonden een leuk hotel. Niet met twee tegen elkaar geschoven losse bedden met zo'n akelige gleuf in het midden, maar met een mooi breed matras. Ze lagen die nacht met hun naakte lijven dicht tegen elkaar en even later vlogen de vonken er van af! Parijse passie tussen die twee, zal ik maar zeggen.

De echte reis daarna was geweldig. Wel duur, maar dan had je ook wat. Thuis bleek dat er wel erg ruim begroot was. Er zat nog twee duizend Euro in de pot. Een normaal mens zou zeggen, dat ieder stel dan 200 Euro terug zou krijgen. Die op de hoek kunnen het goed gebruiken. Maar nee hoor: Tseard en Hélène vonden dat alleen zij daarover mochten beslissen. Ze zouden het echt niet in eigen zak steken, maar er goede dingen mee doen. Als er een collecte langs de deuren kwam zou zij geld in het busje doen namens iedereen. Hij zou bij de volgende wedstrijd een groot scherm huren. 

U begrijpt wel, dat werd dikke ruzie. Waar haalden die lui het lef vandaan om dik te doen van andermans geld? Het is nooit meer goed gekomen in dat ooit zo leuke buurtje.

Raar verhaal?

In Alphen gebeurt precies hetzelfde met het NUON-geld. Wij hebben met elkaar jarenlang teveel betaald, anders had de gemeente uiteindelijk nooit 138 miljoen Euro (5 duizend per gezin) overgehouden aan het energiebedrijf. En wat doen ze? Net als Tseard en Hélène gaan ze voor ONS EIGEN BESTWIL het geld besteden. Dat kunnen we zelf wel. Terug met die poen, die hebben WIJ teveel betaald.

 

Machiel van der Schoot 

 

 


 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie vandaag 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie vandaag 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige vandaag 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.