Stennis met Dennis - Alphen fuseert met Tjernobyl

Vorige week beschreef ik mijn waarheid ten aanzien van de Coupépolder. Deze week ontving ik een brief van ene Henk Jan Habermehl, die zíjn waarheid had opgetekend. Henk Jan Habermehl… Wie is dat toch ook al weer? Hoe dan ook, hierbij zijn brief:

Beste Dennis Captein,

Ja, er is in Alphen aan den Rijn een geheim archief met zeer niet-openbare geschriften. Ja, het is waar, één daarvan betreft de fusie van de gemeente Tjernobyl met Alphen aan den Rijn. Ja, het is waar, er is een document waarin besloten is om het gehele gebied ten noorden van de Zegerplas met hekken af te sluiten. Met de Wageningen Universiteit is overeengekomen hier gekloonde dinosaurussen en mammoeten te gaan uitzetten.

Ja, het is waar, er rust hier een overeenkomst met Bouwfonds (bemiddelaar ir. C. H.) om in de Gnephoek vervangende woningen te bouwen en nog een extra woonwijk. De gemeenteraadsfracties deelden naar rato in de megawinsten; de individuele raadsleden hebben het daarna verplicht en vreugdevol belegd bij DSB.

Ja, het is waar, in Alphen-Noordoost laten meer ouders hun kinderen in het weekeinde niet of te laat thuiskomen dan elders. Het ULMC heeft ontdekt dat - volgens een zeer geheim rapport - dit gebrek aan verantwoordelijkheid veroorzaakt wordt door vrijkomende, niet-meetbare gassen die uit de omgeving schijnen op te stijgen. Alles is overtuigend aangetoond door prof. dr. Stapel.

Ja, het is waar, er rusten in dit archief ook de echte verslagen van de vergaderingen in de negentiger jaren waarin ik vroeg hoe groot en hoe vol nu een vat was. Zijn dat die drums waarop Antillianen muziek maakten? Of plastic emmertjes met 10 maatjes/haringen? Zaten die vaten/vaatjes vol of waren ze elders geleegd? Was dat chemisch afval speciaal geproduceerd om Alphenaren om zeep te helpen, tot dure graven op de Oosterbegraafplaats te verplichten en dan hun huizen weer met megawinst door te verkopen? Of waren het restjes van wat Trekpleister en Kruidvat ons als cliënten met hectoliters aansmeren (factor 31; voorkomt rimpels; geeft steviger borsten; intiemspray met verrassingseffect). In die 70.000 vaten passen zeker die 144.000 uitverkorenen die de ondergang van de oude wereld op 21-12-2012 zullen overleven, volgens de zeer geheime brieven van Sint Alpheus, onlangs ontcijferd door de Maya’s.

Het antwoord is en blijft geheim (want aan onderzoeksjournalistiek doen journalisten/stukjesschrijvers niet). Ja, het is waar, Alphenaren zijn bezorgd als journalisten/stukjesschrijvers suggereren dat zij dat (zouden moeten) zijn. Ja, het is waar, als een journalist een zeepbel verwekt, mag hij/zij daarvan een luchtballon maken; en soms geloven zij zelfs dat het een echte meteoriet zal worden. Door meteorieten zouden de dinosaurussen uiteindelijk uitgestorven zijn, maar in de Alphense gemeenteraad zitten er nog drie stuks indrukwekkend te zwijgen: Adr. van G., G. van A. en J. V. En St. L. regeert onverdroten voort, gesteund door de meerderheid van die slecht voorgelichte Alphenaren.

Ja, het is waar, Dennis Captein liegt, want de meest vervuilde plek in Alphen is niet de Coupépolder, maar de afvalput van de voormalige Nederlandse Asphalt Fabriek aan de Prins Hendrikstraat.

En de mensen leven daar vrij en blij en geven Minou op vrijdag een schone kattenbak met het Alphens Nieuwsblad als uitgelezen basis.

Met vriendelijke groet,

Henk Jan Habermehl

Verrek, nou weet ik het weer! Henk Jan Habermehl. Oud-wethouder van Alphen aan den Rijn. Even kijken, tachtiger jaren, negentiger jaren… Collega van de toenmalige verantwoordelijke milieuwethouder Van Leeuwen, die niet, zoals ik schreef, van de VVD was maar van het CDA… Was die Henk Jan ook niet van het CDA? Ja, dat was hij! Wast de ene hand zelfs jaren na dato nog steeds de andere?

Dennis Captein


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek gisteren 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen gisteren 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement gisteren 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie gisteren 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk gisteren 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!