MINERVA De stoel van de meester

Het is mij niet ontgaan dat er een zekere gelijkenis bestaat tussen de kinderen van groep 8 die een blog maken en de gemeente Alphen aan den Rijn die een beetje spastisch reageert op een blog. De hamvraag is in beide gevallen: Wie z’n blog is het eigenlij

Voor het geval er iemand meeleest die het nog niet weet: Machiel van der Schoot heeft een blog geschreven over het opzeggen van de huur door de gemeente aan enige tientallen bewoners van de appartementen boven het De Blockpand.

De woningen boven het De Blockpand zijn sinds een week of wat in het bezit van de gemeente. Gekocht omdat alles langs het Thorbeckeplein plat moet. Want: 'we' gaan bouwen...
Dat wil zeggen: als 70 procent van de nieuwbouw aan winkels is verhuurd én als de EU het goed vindt dat Alphen een lening van 12,7 miljoen euro aan de projectontwikkelaar geeft. Geen van beide is zeker.
De gemeenteraad heeft op voorhand besloten, dat als er een kink in de kabel komt er NIET wordt gesloopt. Tot zover het vertrouwen in dat project.

Die bewoners zijn géén antikrakers.

Nee, het zijn mensen die hier al jaren wonen en een volstrekt normale huur betalen.
Al zeven jaar weten zij niet of 'hun pand' nu wel of niet door de gemeente wordt opgekocht. Al zeven jaar weten zij niet of 'hun pand' blijft staan of moet worden gesloopt. Al zeven jaar weten zij niet of 'hun pand' in een project zit dat ook écht wordt uitgevoerd.

Even tussendoor.
De aan de overkant gelegen panden langs de Hooftstraat blijven bij nader inzien gewoon staan. In de eerste plannen zouden deze winkels met woningen worden gesloopt.
De winkels en woningen langs de Anne Frankkade zouden misschien worden opgeknapt. Onlangs werd bekend dat ze toch worden gesloopt.
En die woontoren van heel veel verdiepingen wordt helemaal niet gebouwd.

Dus nu niet nog een keer roepen dat 'die mensen dat allang wisten'.

Machiel windt zich in zijn blog op over de gevoelloze manier waarop de bewoners zijn ingelicht.
Maar vooral: zij krijgen géén urgentieverklaring en zij worden níet geholpen bij het vinden van een andere woning.
Machiel geeft een ambtenaar de wind van voren: Arthur P. wil geen stapje extra doen...

De spastische reactie van de gemeente Alphen '...haalt met naam en toenaam uit naar een gemeentelijke medewerker, en dat op een toon die alle fatsoensnormen overschrijdt...' De gemeente met burgemeester Bas voorop accepteert 'deze vorm van 'bloggeweld'  niet'.

Hoezo 'accepteert'?
Sinds wanneer bepaalt de overheid wat een burger mag zeggen en schrijven?
Wij leven hier in Nederland. In onze grondwet staat het recht op vrijheid van meningsuiting.
Dat recht geldt altijd. Ook als het er een beetje ongenuanceerd uit komt.

Mag het over paardrijden gaan? wil het leuke blonde grietje weten.
Hallo. Wie z'n blog is het eigenlijk?
Van ons.
Nou dan.
Ja maar meester, mag het over paardrijden gaan?

Dat grietje is 12. Machiel van der Schoot is een volwassen man.
Gaat burgemeester Bas nu echt op de stoel van de meester zitten?


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Natuur, recreatie en reizen vandaag 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement vandaag 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie vandaag 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk vandaag 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 11:49

Rijschool Toppie zoekt gedreven rij-instructeurs voor hun team

Rijschool Toppie, een rijschool in Alphen aan den Rijn, is op zoek naar enthousiaste rij-instructeurs om hun team te versterken. Het behalen van een rijbewijs is een belangrijke mijlpaal in het leven van velen, en Rijschool Toppie streeft ernaar om dit moment voor hun leerlingen onvergetelijk te maken door hoogwaardige begeleiding te bieden.