Vier stoelen voor een half miljoen!!

Zoals bekend mag worden geacht vormt onze lieflijke gemeente Alphen aan den Rijn geen eiland. Tezamen met alle Nederlandse burgers moeten wij jaarlijks € 4,4 miljard betalen aan de Europese Unie. Voorts gaan er tientallen miljarden naar noodlijdende lande

Maar onze inwoners hebben nóg iets om ‘dankbaar’ voor te zijn. Vanwege de uitbreiding met Rijnwoude en Boskoop wordt ook de gemeenteraad uitgebreid, van 35 naar 39 zetels. Je zou zeggen, ‘natuurlijk regelen we dat er aan de raadstafel voldoende stoelen kunnen worden geplaatst ten behoeve van die vier extra raadszetels’. Nu de praktijk. Vanwege die vier extra stoelen wordt de nog maar 10 jaar oude raadszaal radicaal aangepakt, vertimmerd en vernieuwd. Kosten: een half miljoen! De tafels moeten anders, er komt een spreekgestoelte, het prachtige parket wordt vervangen door tapijt en alle technische snufjes moeten worden herzien en vernieuwd.

Overigens komen de kosten van die verbouwing op circa € 350.000 maar de overige € 150.000 gaan naar architect Van Egeraat. Omdat een architect een soort van auteursrecht heeft op die raadszaal zoals die door hem bedacht is. Er mag zelfs geen spijker worden veranderd zonder zijn toestemming. Van elke aanpassing mag zo’n architect dus lekker blijven meeprofiteren. Van Egeraat mag ook weigeren en dus heeft zo’n man een vetorecht bóven het college, de gemeenteraad en alle inwoners… Het zou van moed getuigen als deze architect zou zeggen: ‘mijn mooie nog bijna nieuwe raadszaal vertimmeren? Mooi niet! Dit pareltje uit mijn geniale brein blijft tot in lengte van jaren zoals het ooit door mij bedacht is…’

Nog een punt in dit kostbare spel. De regering werkt juist nu samen met de Tweede Kamer aan een plan om het aantal raadsleden te verminderen. De bedoeling is de gemeenteraden met tenminste 10 procent te verkleinen. Om hoeveel raadsleden het dan gaat in Alphen? Vier!

Samengevat: er komen vier ‘stoeltjes’ bij. Die kosten € 500.000. Over enkele jaren wordt de raad kleiner en zijn er vier stoelen teveel. Dus was de gigantische investering van een half miljoen niet nodig! Over enkele jaren wordt het dus opnieuw verbouwen mét toestemming van de architect, begrijpt u… Dat zo’n architect zoveel kan verdienen aan een paar stoelen… Maar voor alle bewoners toch een fijne gedachte om in een ‘schatrijke gemeente’ te wonen…

Robert Jan Blom


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winkelen vandaag 17:11

End of season sale bij Mountain Lifestyle - Hoge korting op nieuwste collecties

Scoor deze zondag alvast je nieuwe wintersportoutfit voor het nieuwe wintersportseizoen tijdens de end of season sale bij Mountain Lifestyle! De beurs vindt zondag 28 april tussen 12:00 en 17:00 uur plaats bij wintersportkledingwinkel Mountain Lifestyle te Alphen aan den Rijn. De kortingen lopen op tot 80% dus het is de ultieme mogelijkheid om te komen shoppen voor je gave wintersport outfit!

Politiek vandaag 15:53

Meer en betere busverbindingen via Qbuzz

Qbuzz neemt de busconcessie van Arriva over. Dit betekent dat er vanaf 2025 bussen van Qbuzz zullen rijden. De vervoerder heeft een nieuw vervoerplan voor 2025 gepresenteerd met aanzienlijke verbeteringen voor Alphen aan den Rijn en de regio. Het gaat daarbij vooral om beter en regelmatiger vervoer, ook ’s nachts en in het weekend.

Sport vandaag 14:38

Nieuwe Sloot tennisster Diede de Groot wint Oscar voor sport

Rolstoeltennisster Diede de Groot heeft de felbegeerde Oscar voor 'Sporter van het Jaar met een beperking' gewonnen. De Groot was al eerder was genomineerd, maar heeft nu eindelijk de erkenning gekregen voor haar prestaties door middel van een Oscar.

Advertorial Beauty en verzorging vandaag 13:19

Ontdek de persoonlijke aanpak van Complete Skincare!

Bij Complete Skincare begrijpen ze dat je huid voortdurend verandert en daarom geloven ze niet in standaardbehandelingen. “Onze aanpak is gebaseerd op je unieke huidconditie die bij elk bezoek kan verschillen”, vertelt Madeline, eigenaresse van Complete Skincare. Ben jij benieuwd naar de persoonlijke benadering? Lees verder om meer te ontdekken over de unieke behandelmethode van Complete Skincare.

Politie en handhaving vandaag 10:40

Jonge dieven betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn

Op zaterdagmiddag 20 april werd een winkeldief op heterdaad betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn. De politie werd rond 13:30 uur gealarmeerd nadat het winkelpersoneel knipgeluiden uit een pashokje had gehoord. Bij onderzoek bleek dat twee jongemannen diefstallabels van kleding aan het verwijderen waren.