Waarom de imam de mond snoeren en hen niet?

Bas Bosman schrijft regelmatig blogs voor Alphens.nl. Op dit moment heeft Metro een column van Bas online gepubliceerd. Aangezien deze column goed wordt ontvangen door het lezend publiek van Metro wilden we jullie deze column van onze Alphenaar niet onthouden. Lees onderstaand verhaal van Bas:

Beste Mark,

De laatste tijd worden wij regelmatig op de hoogte gebracht van de kommer en kwel van vluchtelingen die, in hun poging De Betere Wereld te bereiken, noodlottig stranden. Van de boten die aankomen en met name van de boten die niet aankomen. Die zinken, kapseizen, in brand vliegen of van de passagiers die elkaar over de reling gooien.

Vorige week was een dieptepunt bereikt. Zegge achthonderd doden in de Middellandse Zee. Achthonderd mensen. Mensen met een ziel en een kloppend hart. Ongetwijfeld allemaal kinderen, vader, moeder, broer, zus, tante, oom of vriend van iemand anders. Mensen wie door minstens één andere persoon op deze aardbol van gehouden wordt. Dood. Verdronken. Het Beloofde Land bereikt, alleen niet hetgeen waar ze op hoopten. Of misschien juist wel.

Om te janken zo triest. Maar er is is in deze wereld iets wat nog veel en veel triester is. De berichtgeving was aanleiding voor heel wat personen om hierover grappig te doen. Dat het lekker was dat deze mensen verzopen zijn. Ook dat kinderen een verschrikkelijk dood zijn gestorven was goed nieuws, omdat dat ook galbakken worden. Dat wij blij mogen zijn dat deze gore apen niet onze wereld bereikt hebben. Gewoon massaal op Facebook. En er wordt nog op "geliked" ook.

Ik wil deze personen geen mensen noemen. Als je dit kunt vinden, besta je niet voor mij als mens. Je bent een identiteit die niet op deze aardbol thuishoort. Wat ik mij afvraag is hoe we dit kunnen tolereren. Waarom weigeren we wel een foute Imam het land toe te treden, terwijl we tegelijkertijd onze ogen en oren dichthouden voor personen die dit zeggen of delen met ons? Welk recht hebben zij boven de mening van zo'n Imam? Is dit de vrijheid van meningsuiting waar we zo trots op zijn? Is dat dezelfde trots die jij voelt wanneer jij een jonge bestuurder een agent op televisie hoort uitfoeteren voor kankerhond en dat hij hoopt dat meneer agent met zijn kanker BMW tegen een kankerboom aanrijdt?

Beste Mark, wordt het niet 's tijd dat we hier iets aan gaan doen? Dat we gewoon openlijk zeggen dat het verkeerd is om op Facebook te staan met je kinderen, allen met een ferme Hitlergroet in beeld. Dat het verkeerd is dat je je kinderen haat en nijd voor een ander aanleert. Dat het verkeerd is om openlijk geen respect te tonen voor je medemens. Dat het verkeerd is om hopeloze vluchtelingen of gelukszoekers de dood in te wensen, omdat het gore apen zijn.

Doe iets Mark. Ik kan het. Jij kunt het veel beter.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Overige vandaag 10:53

Nieuwe voorzitter neemt het roer over bij Scouting Alphen

Op 28 maart heeft Dick Raaphorst, na meer dan 22 jaar voorzitterschap, het leiderschap van Scouting Alphen overgedragen aan Vincent Peters. Voor Vincent, een bekend gezicht op de vereniging, voelt deze nieuwe rol als een thuiskomst: "Ik ben zelf als welp op deze vereniging begonnen."

Calamiteiten gisteren 18:25

Kind aangereden door auto in Emmalaan

Op donderdag aan het einde van de middag vond er een incident plaats op de Emmalaan in Alphen aan den Rijn, waarbij een kind werd aangereden door een auto. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis vervoerd.  

Advertorial Overige gisteren 17:43

Prachtige samenwerking Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn

Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn hebben afgesproken dat in het Brugwachtershuisje bij de Alphense Brug nieuwe kadopakketjes worden verkocht. Daarin speciale meelproducten van de Molen, aangevuld met enkele leuke dingen, zoals bijvoorbeeld een garde, een mini taartvorm, een mini deegrollertje, stroop, Hollandse snoep of theedoek etc.

Politiek gisteren 16:51

Gemeente gaat begrijpelijk communiceren

Donderdag 28 maart heeft wethouder Gert van den Ham de Direct Duidelijk Deal ondertekend. De deal is onderdeel van de landelijke campagne Direct Duidelijk. Doel is dat alle overheden, dus ook alle gemeenten, duidelijke informatie geven aan hun inwoners.