Iedere jongere heeft dromen; over de vakantietijd

Zomertijd, vakantietijd. Velen zijn blij dat ze vrij zijn en misschien even weg kunnen, er even uit. Velen ook niet.

Zoals de jongeren die weinig vrienden en kennissen hebben, die worstelen met zich zelf, geen vertrouwen hebben in zichzelf en anderen om iets te ondernemen. Zij zeggen: "Wat moet ik met al die vrije tijd? School is ook niet altijd leuk maar dan heb je nog wat te doen en zie en spreek je soms nog anderen. Als het vakantie is zit ik dus hele dagen op mijn kamer."

Iedere jongere  wil graag kennissen of vrienden. Iedere jongere wil graag gezien worden en zich gewaardeerd voelen. Maar soms lukt dat niet.

Jeugdsupport maatjes zijn vrijwillige maatjes die deze jongeren ondersteuning bieden zodat ze hun leven vorm en inhoud kunnen geven. Door het wekelijkse, van mens tot mens contact, bouwen de jongeren vertrouwen op in zichzelf en de ander. Zodat zij steviger in de wereld staan en ook zij er op uit kunnen met hun ‘nieuwe’ vrienden, dat ze weten wat ze leuk vinden om te doen en dat alles net wat soepeler verloopt. Dat hoeft niet op een verre vakantie. Dat kan ook in het park of de sportschool om de hoek. Want het geluk dat je zoekt zit in je zelf maar je moet het wel vinden. Een Jeugdsupport maatje kan daarbij helpen.

In september start er weer  een basistraining voor nieuwe vrijwilligers die een maatje willen zijn. Meld je aan! Want er zijn jongeren die iets willen doen met hun dromen en daar ondersteuning bij willen.

Kent u een jongere die een steuntje in de rug kan gebruiken? Meld hem of haar dan aan bij Jeugdsupport!

Ben jij een jongere die tijdelijke ondersteuning wil? Meld je dan zelf aan bij Jeugdsupport.

Jeugdsupport is een maatjesproject voor jongeren (12-23 jaar) die veel te maken hebben (gehad) met een vorm van jeugdhulp of jeugdzorg. Een maatje van Jeugdsupport (vanaf 23 jaar) biedt aandacht en ondersteuning bij bijvoorbeeld het opbouwen van zelfvertrouwen en sociale contacten of het vinden van een vrijetijdsbesteding.

We hebben in september weer ruimte voor nieuwe jongeren. 

17 juli tot 17 augustus wordt de telefoon en mail niet beantwoord.

 

Anne Wöstmann
Coördinator Jeugdsupport, Humanitas- Rijnland
jeugdsupport.Rijnland@humanitas.nl

Telefoon: 06 35122334, bereikbaar op maandagochtend, dinsdag en woensdag

CJG Stadhuis, Stadhuisplein 7, 2405 SH Alphen aan den Rijn
www.humanitas-rijnland.nl


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie gisteren 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie gisteren 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige gisteren 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer gisteren 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.