Jeugdsupport-maatje: "Durf te blijven dromen!"

Ik weet het nog goed, hoe ik als kind mijn wereld creëerde waar alles mogelijk was: pratende knuffelberen, kaboutertjes, sinterklaas, magische wezens onder mijn bed en in de kast, ikzelf dansend en zingend, als een beroemdheid, in een afgeladen stadion vol fans.

Dat was toen. Nu heb ik geleerd wat de verschillen zijn tussen droom en werkelijkheid. Nu, al volwassen, leef ik vooral met de werkelijkheid en met mijn verstand en het vermogen tot het afwegen van keuzes zorg ik dat ik realistische en haalbare doelen voor mezelf stel. Tenminste... dat probeer ik.

Het hele lichaam met al zijn functies wordt gestuurd door ons wonderbaarlijke brein. Wat in het hoofd wordt bedacht, wordt door het lichaam gevoeld en ervaren. De kracht van verbeelding zit hem in het feit dat je lijf niet voelt of een gedachte wel of geen werkelijkheid is. Dat zie je ook bij angsten en fobieën. Vaak niet op realiteit gestoeld, wel als levensecht ervaren. De geest is een enorme kracht die je gevangen kan houden: letterlijk en figuurlijk opgesloten zijn in jezelf en met jezelf.

Ik denk dat veel jongeren dit zullen herkennen: teleurgesteld zijn in zichzelf en in anderen. Durven niet meer te hopen op... durven niet meer te dromen van... laat staan dat deze jongeren nog hoopvol zijn over hun toekomst.

Ik was namelijk ooit één van hen. Zonder hoop voelde mijn leven als géén leven. Ik was er inmiddels van overtuigd geraakt dat er voor mij geen plek zou zijn in de maatschappij. Wie zat er nou op mij te wachten? Laat maar zitten met dat lichtje aan het eind van de tunnel, ik durfde niet eens meer te dromen. Ik had al zo vaak hoop gekregen wat uitliep op niets, dat voelde als een enorme klap. Ik had de veerkracht niet om die klappen te boven te komen. Ik was net iets tè vaak blij geweest met wat later een dode mus bleek te zijn. Niets meer verwachten van het leven leek de enige veilige oplossing destijds.

Maar dat veranderde. Wordt vervolgd…

Leonie
Een Jeugdsupport-maatje

 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek vandaag 10:46

Subsidie voor isolatie goedkope koopwoningen

Eigenaar-bewoners van goedkope slecht geïsoleerde koopwoningen in gemeente Alphen aan den Rijn kunnen subsidie aanvragen voor het isoleren van hun woning. Het gaat om vloerisolatie, dubbel glas en dakisolatie. Het maximale subsidiebedrag is € 1.460,- per woning.

Advertorial Evenement vandaag 09:18

Mr. Massada treedt op tijdens Sama Sama Maluku Festival

Op 7 juli 2024 zal het allereerste landelijke Molukse Festival: het Sama Sama Maluku Festival plaatsvinden. Johnny Manuhutu, beter bekend als Mr. Massada, zal daar een prominente rol spelen. Het festival belooft een combinatie te zijn van Molukse muziek en heerlijk eten.

Advertorial Winkelen gisteren 17:11

End of season sale bij Mountain Lifestyle - Hoge korting op nieuwste collecties

Scoor deze zondag alvast je nieuwe wintersportoutfit voor het nieuwe wintersportseizoen tijdens de end of season sale bij Mountain Lifestyle! De beurs vindt zondag 28 april tussen 12:00 en 17:00 uur plaats bij wintersportkledingwinkel Mountain Lifestyle te Alphen aan den Rijn. De kortingen lopen op tot 80% dus het is de ultieme mogelijkheid om te komen shoppen voor je gave wintersport outfit!

Politiek gisteren 15:53

Meer en betere busverbindingen via Qbuzz

Qbuzz neemt de busconcessie van Arriva over. Dit betekent dat er vanaf 2025 bussen van Qbuzz zullen rijden. De vervoerder heeft een nieuw vervoerplan voor 2025 gepresenteerd met aanzienlijke verbeteringen voor Alphen aan den Rijn en de regio. Het gaat daarbij vooral om beter en regelmatiger vervoer, ook ’s nachts en in het weekend.

Sport gisteren 14:38

Nieuwe Sloot tennisster Diede de Groot wint Oscar voor sport

Rolstoeltennisster Diede de Groot heeft de felbegeerde Oscar voor 'Sporter van het Jaar met een beperking' gewonnen. De Groot was al eerder was genomineerd, maar heeft nu eindelijk de erkenning gekregen voor haar prestaties door middel van een Oscar.

Advertorial Beauty en verzorging gisteren 13:19

Ontdek de persoonlijke aanpak van Complete Skincare!

Bij Complete Skincare begrijpen ze dat je huid voortdurend verandert en daarom geloven ze niet in standaardbehandelingen. “Onze aanpak is gebaseerd op je unieke huidconditie die bij elk bezoek kan verschillen”, vertelt Madeline, eigenaresse van Complete Skincare. Ben jij benieuwd naar de persoonlijke benadering? Lees verder om meer te ontdekken over de unieke behandelmethode van Complete Skincare.