Tafels kennen, waarom belangrijk?

We kennen ze allemaal, de tafels. Maar waarom is het zo belangrijk om de tafels te kennen? Er zijn vele redenen te bedenken. Eén van de redenen is de toepasbaarheid in de wereld. Iedereen ken wel dat je iets moet kopen en even snel wilt uitrekenen wat het kost. Een tafel maakt het vaak net iets makkelijker.

Ook is een tafel uitrekenen een basisbewerking. Met een basisbewerking bedoelen we een bewerking die de basis is voor vele andere sommen. De tafels zijn de basis voor deelsommen, staartdelingen, verhoudingstabellen, grote keersommen, breuken en nog veel meer! Als de basis met de tafels niet in orde is, kan je niet verder met de andere sommen. Je loopt vast en vaak raak je gefrustreerd.

De tafels kun je oefenen op vele manieren. Bij de rekenbootcamp maken we gebruik van spel, beelden en kleuren. Door al deze dingen tezamen te gebruiken zetten we zoveel mogelijk delen van je hersenen aan het werk. Samen met beweging zorgt dit ervoor dat het lesstof nog beter beklijft! Het blijft letterlijk beter ‘hangen’ in je hersenen. En natuurlijk is het ook gewoon leuk om te doen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Onderwijs gisteren 18:26

Leerlingen Groene Hart Topmavo organiseren AVEA-markt

Morgen organiseren de leerlingen van klas 3tl voor de tweede keer de AVEA-markt. Tijdens deze markt kunnen de bezoekers meer dan 35 marktkraampjes bezoeken en bijvoorbeeld smoothies, t-shirts, armbandjes, koeken en nog veel meer andere producten kopen. Ook kan men flessenvoetballen, pullbar hangen, nagels laten lakken en wordt er muziek gemaakt.  

Advertorial Horeca-arrangementen gisteren 17:40

Nieuw bij De Beren: 3-Gangen Puzzel Diner

Sinds kort kun je bij De Beren Alphen aan den Rijn niet alleen terecht voor een heerlijk 3-gangen diner, maar los je ook puzzels op om jouw eten vrij te spelen!

Kinderen gisteren 16:31

De King's Arena gelanceerd door Alphen Vitaal voor Koningsspelen

In aanloop naar de Koningsspelen heeft Alphen Vitaal een baanbrekend nieuw initiatief onthuld: De King's Arena. Dit online platform is speciaal ontworpen voor basisschoolkinderen in onze gemeente, met als doel hen op een speelse manier voor te bereiden op de Koningsspelen en meer te leren over sport, beweging en een gezonde levensstijl.

Politiek gisteren 15:15

BIZ-gebieden ontvangen jaarlijks financieel voorschot

Zowel in het centrumgebied van Alphen-Stad als van Boskoop hebben de ondernemers een Bedrijven InvesteringsZone (BIZ) opgericht. Elk bedrijf legt een bedrag in en vanuit de ontstane fondsen worden gezamenlijke activiteiten georganiseerd. De gemeente Alphen aan den Rijn int de bedragen en keert deze uit aan de BIZ-organisaties.

Werkzaamheden gisteren 12:08

Raadhuisstraat voor ruim een halfjaar afgesloten door werkzaamheden

Vanaf 29 april zal een deel van het centrum ruim een halfjaar lang worden afgesloten vanwege nodige werkzaamheden aan het rioleringsstelsel. Dit betekent echter dat gedurende deze periode de Raadhuisstraat alleen te voet bereikbaar zal zijn.