Supermarkten

Een onderwerp dat me na aan het hart ligt. Niet zozeer omdat ik belangen heb in die bedrijven maar veel meer om de verscheidenheid en verspreiding in ons dorp. (sorry dat ik hert woord "stad" nog steeds niet kan uitspreken). Het is voor ons wekelijks een puzzel om ons op de voordeligste manier door het woud van supermarkten te worstelen.

En met "ons" bedoel ik dan voornamelijk mijn vrouw. Ikzelf hobbel gewoon mee. Niet dat ik onverschillig ben want ik word vaak meegesleept in het enthousiasme van mijn vrouw. We zijn al vergevorderde AOW-ers maar zijn zeer alert op wat er dagelijks aan reclamepakketten op de deurmat valt. En dat is niet mis. De oudpapier-containers van de kerk en allerlei clubs floreren er wel degelijk van. ( De gemeente met zijn blauwe bakken gun ik het eigenlijk niet).

De aversie tegen supermarkten die ik in de columns van Alphens.nl vaak lees, begrijp ik niet zo goed. Vaak is het voor ons juist een genot om de aanbiedingen en halve prijzen of 30% of 25% korting of de 2de voor gratis aan te grijpen. Het scheelt ons euro's per week. We maken er een soort sport van en het is nog leuk ook. Het nadeel is wel dat ik op aanwijzing van mijn vrouw het hele dorp doorgestuurd word. Dat kost benzine. Hoewel, die paar km? Het blijft gewoon een uitje. Maar het wordt nu wel een kluitje op elkaar. Sinds de Aldi bij de Goudse Schouw verdreven is wordt het wel een eng zooitje. Ze gaan elkaar gewoon kapot maken maar daar profiteren wij als klanten natuurlijk optimaal van. Laat dat maar aan mijn vrouw over. De Ridderhof is al favoriet. Voor een halve euro kun je daar meer dan een uur parkeren. Een spotprijsje natuurlijk. Het hele arsenaal aan supermarkten wordt afgelopen en het eindigt bij de roltrap waar ik dan trouw sta te wachten. Maar die C1000 daar heeft het zwaar te verduren. Je ziet er geen kip meer maar dat kan Jumbo wel trekken. Dat wordt het toch?

Tijd om de Herenhof met een bezoek te vereren. Het moet wel goed weer zijn anders waai je daar bijna uit je verschoning. Voordeel is wel dat parkeren gratis is. Op de kleintjes letten! Die v.d. Brink met de kleuren van C1000 doet het best wel goed. Sterker nog, ik vind het de mooiste winkel. Makkelijk is ook, dat je je lege troep zo aan de buitenkant kwijt kan. Ook wel leuk om een bakkie te doen bij de bakker of vis-en kaasboer op een terrasje. Je bent er even uit en die auto staat toch voor niks.

Maar wat hoor ik nu? Nu gaat de Lidl ook al een zaak openen vlak bij de Herenhof? Dat wordt echt interessant. Daar zitten we in Alphen al jaren op te wachten. Heel lang hoopten we daar al op. Ze zouden al in de oude Baronie komen en op de Foreestlaan waar nu de Praxis zit maar alles ging niet door. Iedere dag staat in het AD een paginagrote advertentie maar wij hadden er niets aan. Eindelijk is het zover. Wij hebben er dan weer een puzzel bij om op de koopjes af te gaan. Hartelijk welkom Lidl, mijn horizon wordt weer verruimd. Natuurlijk is op dat binnenplaatsje weinig parkeerruimte maar de echte Lidl fan is niet wars van een eindje lopen en met een volle tas de trap af te lopen naar de gratis parkeerplek op de Herenhof. Voor mij natuurlijk wel weer een extra belasting maar dat heb ik graag over voor het uitgekiende koopgenot van mijn vrouw.

Het bovenstaande is wel enigszins sarcastisch bedoeld maar toch wel begrijpelijk voor andere inzenders als Koornstra en Verhoeve waarvan ik als ondeskundige soms de rillingen over mijn rug voel lopen. Tot zover.

Jaap.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Calamiteiten gisteren 18:25

Kind aangereden door auto in Emmalaan

Op donderdag aan het einde van de middag vond er een incident plaats op de Emmalaan in Alphen aan den Rijn, waarbij een kind werd aangereden door een auto. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis vervoerd.  

Advertorial Overige gisteren 17:43

Prachtige samenwerking Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn

Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn hebben afgesproken dat in het Brugwachtershuisje bij de Alphense Brug nieuwe kadopakketjes worden verkocht. Daarin speciale meelproducten van de Molen, aangevuld met enkele leuke dingen, zoals bijvoorbeeld een garde, een mini taartvorm, een mini deegrollertje, stroop, Hollandse snoep of theedoek etc.

Politiek gisteren 16:51

Gemeente gaat begrijpelijk communiceren

Donderdag 28 maart heeft wethouder Gert van den Ham de Direct Duidelijk Deal ondertekend. De deal is onderdeel van de landelijke campagne Direct Duidelijk. Doel is dat alle overheden, dus ook alle gemeenten, duidelijke informatie geven aan hun inwoners.

Calamiteiten gisteren 13:46

Paard gered nadat het te water raakte langs de Compierekade

Donderdag 28 maart, aan het begin van de middag, heeft zich een incident voorgedaan langs de Compierekade in de Rietveldse polder, waarbij een paard te water is geraakt. De lokale brandweer werd gealarmeerd en kwam snel ter plaatse om het dier te redden.

Advertorial Horeca-arrangementen gisteren 13:20

Geniet van een compleet avondje uit met het Diner & Film arrangement!

Wie houdt er nu niet van een etentje gevolgd door een avondje naar de bioscoop? Want zeg nou zelf, een etentje en de bioscoop gaan toch altijd lekker samen?! Of je nu met je vriend(in), broer, zus, moeder of opa komt of toch liever alleen geniet, dit is het perfecte arrangement voor een compleet avondje uit. Voor €42,50 per persoon kun je genieten van een 3-gangenmenu bij De Beren Alphen aan den Rijn met een bioscoopvoucher voor een film naar keuze.