Parkeren!

Parkeren! Vooral in het drukke stadshart is het voor bewoners lastig om te parkeren. Dat ligt niet aan het aantal parkeerplaatsen. Want, hoewel de binnenstad niet is gebouwd op veel autobezitters, kan iedere bewoner zijn of haar auto wel kwijt als...

Als... werknemers van binnenstedelijke bedrijven hun auto niet in omliggende woonwijken zouden parkeren. Het wordt helemaal moeilijk als de voertuigen van treinreizigers in de wijde omgeving worden neergezet. De Castellumgarage is op doordeweekse dagen zeker niet vol. De Park & Ride naast het station is op veel dagen zelfs vrijwel leeg. Deze parkeerplaatsen zouden dan ook veel beter moeten worden ingezet. De Castellumgarage voor ondernemers en hun werknemers, de Park & Ride voor de reizigers. De grote vraag is natuurlijk hoe dat dan moet.

Het is gemakkelijk om een probleem te benoemen, maar ik vind dat 'de politiek' ook met oplossingen moet komen. Een suggestie om dan overal maar twee uur gratis parkeren in te voeren, zal in ieder geval de parkeerproblemen in de woonwijken rond het Stadshart en in de woonwijken rond het station niet oplossen. Een beter idee is om met de beheerders om de tafel te gaan zitten. Er zijn ongetwijfeld meer creatieve oplossingen te bedenken, maar laten we met de meest voor de hand liggende beginnen.

De directie van de Castellumgarage zou tijdens kantooruren tegen een gereduceerd tarief plaatsen beschikbaar moeten hebben voor werknemers in het stadshart. Dan snijdt het mes meteen aan twee kanten. Werknemers kunnen hun vervoer voor een portemonnee-vriendelijke prijs kwijt én de garage draait meer omzet. ProRail, eigenaar van de Park & Ride, zou moeten worden overgehaald om het parkeren op dit terrein goedkoper te maken én om het betaalsysteem te vergemakkelijken.

Natuurlijk kan niemand beloven dat dit gaat lukken. Maar: wie niet waagt die niet wint!

Voor de parkeerplaatsen bij de buurtwinkelcentra gelden verschillende regels. Onder de Ridderhof geldt een heel laag parkeertarief. De parkeergarage van winkelcentrum Atlas en de parkeerterreinen bij de Herenhof zijn gratis. Moet dit gelijkgetrokken worden? Ik denk van niet. Het zijn immers de winkeliers die het parkeren betalen. Zij faciliteren én zij profiteren. Als de ondernemers tevreden zijn en de klanten zijn er blij mee, dan is het niet nodig om je als gemeente hiermee te bemoeien.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Markt / Braderie vandaag 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige vandaag 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.

Onderwijs gisteren 18:26

Leerlingen Groene Hart Topmavo organiseren AVEA-markt

Morgen organiseren de leerlingen van klas 3tl voor de tweede keer de AVEA-markt. Tijdens deze markt kunnen de bezoekers meer dan 35 marktkraampjes bezoeken en bijvoorbeeld smoothies, t-shirts, armbandjes, koeken en nog veel meer andere producten kopen. Ook kan men flessenvoetballen, pullbar hangen, nagels laten lakken en wordt er muziek gemaakt.