Groenlinks plan Lage Zijde: Ruimte voor 101 initiatieven

"Ruimte voor 101 initiatieven", zo heet het nieuwe plan van Groenlinks voor de Lage Zijde. Een plan waarmee we niet eindeloos hoeven te wachten tot er weer een nieuw groot ontwerp is met een nieuwe projectontwikkelaar  We moeten dan weer opnieuw maar afwa

GroenLinks wil aan de slag. Liefst morgen al! Hoe gaan we dat doen? Door gebruik te maken van de (reeds geopperde)ideeën van onze inwoners en ondernemers en het project op te knippen in stukken. Door minder te slopen en juist het bestaande zien verbeteren. Gebruikmakend an de kwaliteiten die er al zij zoals het Nutsgebouw en de ligging aan het de Aar en de Oude Rijn.

In het plan van GroenLinks komt het oude Nutsgebouw en het Thorbeckeplein aan de Aarkade te liggen. De Aarkade maken we weer zichtbaar door het pand waar de lunchroom nu zit te slopen. Het Nutsgebouw wordt dan een vrijstaand gebouw met aan twee kanten een terras aan het water, waarvan één op het zuiden. De perfecte locatie voor een bruisend poppodium en horeca. Ook zit in het plan een haventje. Weliswaar een investering, maar ook  de sleutel om van de Lage Zijde een aantrekkelijk stadscentrum te maken waar ondernemers zich graag willen vestigen en inwoners graag winkelen en recreëren.

De eerste stap naar een haven is een haalbaarheidsstudie waarbij we de kosten en mogelijkheden in kaart brengen. Een haven ligt er niet morgen, maar we kunnen morgen al wel beginnen met de rest van ons plan om de bestaande gebouwen een nieuwe functie te geven. Daarmee vergroten we de leefbaarheid aanzienlijk. De tijd van grootschalige plannen is voorbij. Ook zal de behoefte aan winkels eerder af-dan toenemen. Daarom gaan we pand voor pand kijken wat een goede functie is.

Hierbij maken we gebruik van de lokale ondernemerskracht. Per pand gaan we op zoek naar het beste initiatief. Dat kan een Meet & Greet, horeca, winkelspecial, atelier, ambacht of wellness of fitnesscentrum, zorgwinkel maar ook allerlei woonvormen.

Met deze aanpak kunnen we direct starten en de rest van het plan stap voor stap uitvoeren.

Bekijk hier het plan van GroenLinks


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Gemeente gisteren 16:18

De fietsrotonde nabij het NS-station is verwijderd

De fietsrotonde langs de Prins Bernhardlaan nabij het NS-station in Alphen aan den Rijn is verwijderd. De rotondes wordt vaak verkeerd gebruikt (tegen de richting in) en vormt een obstakel midden op het fietspad. Met het verwijderen van de fietsrotonde ontstaat er meer ruimte, waardoor je als fietser comfortabeler en zonder hinderlijke obstakels je route kunt vervolgen.

Stadsdichter gisteren 15:45

Chanty Louis is de nieuwe stadsdichter van Alphen

Zondag werd de nieuwe stadsdichter van Alphen gekozen. Lars Ferwerda gaf het stokje over aan de Alphense Chanty Louis (31). Ze schrijft gedichten over streven naar verbinding en strijden tegen racisme.

Evenement gisteren 13:43

Geslaagd Alphens Boksgala met hoogstaande gevechten

In de Rijnstreekhal vond afgelopen zaterdag het jaarlijkse Alphense Boksgala plaats, georganiseerd door Boksschool Teus de Kruyf. Met een tribune die tot de nok toe gevuld was, was het evenement een groot succes met zeventien amateurpartijen en drie professionele gevechten.