Geen paniek! Het is de toekomst maar

Maandagavond vond het jongerendebat in de Max plaats. Wat een inspirerende avond had moeten worden, bleek een vertoning om droef van te worden. Negen van de elf politieke partijen die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen waren aanwezig. Slecht één par

Wat ik hoorde was meer van het oude: wat de gemeente niet kan oplossen, waar de gemeente niet aan gaat meebetalen, waar de gemeente niet in kan investeren (resp. werkgelegenheid, stageplaatsen, goedkope starterswoningen). Jammer voor de jongeren.

Veranderingen teweeg brengen kost geld, dat klopt. Het is een investering in de toekomst.

Onder andere de VVD, CDA en de PvdA lijken de vinger op de knip te houden voor hervormingen. Ook wel logisch, zo’n Maximabrug en een Rondweg kosten zo ontzettend veel geld dat er voor andere, meer prangende zaken, geen stuiver over is.

Als deze gevestigde partijen niet bezig waren met scoren met dure projecten die alleen op de korte termijn al dan geen voordeel leveren (de duurste projecten van de afgelopen jaren lijken ofwel te floppen ofwel niet doordacht te zijn), zou er geld zijn om echt in de toekomst van Alphen en omstreken te steken. 

GroenLinks durft keuzes te maken. Te veel jongeren hebben geen werk. Te veel jongeren hebben moeite met een woning vinden die ze kunnen betalen. Te veel jongeren hebben moeite om rond te komen. Te veel jongeren gaan een toekomst tegemoet waarin asfalt en prestigebouw blijkbaar meer waard is dan een duurzame, betaalbare gemeenschap.

Het is ongelofelijk hoe lacherig er wordt gedaan als het onderwerp 'duurzaamheid' in het debat valt. Alsof groene energie geen enorme bron van besparingen oplevert. 
Alsof er geen duizenden banen in duurzame energie zitten.
Alsof we niet aan het einde van onze fossiele brandstoffen zitten.

Geen enkele andere partij durft er zijn vingers aan te branden. Vechten voor de toekomst, vechten voor de jongeren van nu en de jongeren van later, is een lans durven breken voor wat er echt toe doet.

Open je ogen en richt ze op de toekomst.

Sara de Waal


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winkelen gisteren 17:11

End of season sale bij Mountain Lifestyle - Hoge korting op nieuwste collecties

Scoor deze zondag alvast je nieuwe wintersportoutfit voor het nieuwe wintersportseizoen tijdens de end of season sale bij Mountain Lifestyle! De beurs vindt zondag 28 april tussen 12:00 en 17:00 uur plaats bij wintersportkledingwinkel Mountain Lifestyle te Alphen aan den Rijn. De kortingen lopen op tot 80% dus het is de ultieme mogelijkheid om te komen shoppen voor je gave wintersport outfit!

Politiek gisteren 15:53

Meer en betere busverbindingen via Qbuzz

Qbuzz neemt de busconcessie van Arriva over. Dit betekent dat er vanaf 2025 bussen van Qbuzz zullen rijden. De vervoerder heeft een nieuw vervoerplan voor 2025 gepresenteerd met aanzienlijke verbeteringen voor Alphen aan den Rijn en de regio. Het gaat daarbij vooral om beter en regelmatiger vervoer, ook ’s nachts en in het weekend.

Sport gisteren 14:38

Nieuwe Sloot tennisster Diede de Groot wint Oscar voor sport

Rolstoeltennisster Diede de Groot heeft de felbegeerde Oscar voor 'Sporter van het Jaar met een beperking' gewonnen. De Groot was al eerder was genomineerd, maar heeft nu eindelijk de erkenning gekregen voor haar prestaties door middel van een Oscar.

Advertorial Beauty en verzorging gisteren 13:19

Ontdek de persoonlijke aanpak van Complete Skincare!

Bij Complete Skincare begrijpen ze dat je huid voortdurend verandert en daarom geloven ze niet in standaardbehandelingen. “Onze aanpak is gebaseerd op je unieke huidconditie die bij elk bezoek kan verschillen”, vertelt Madeline, eigenaresse van Complete Skincare. Ben jij benieuwd naar de persoonlijke benadering? Lees verder om meer te ontdekken over de unieke behandelmethode van Complete Skincare.

Politie en handhaving gisteren 10:40

Jonge dieven betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn

Op zaterdagmiddag 20 april werd een winkeldief op heterdaad betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn. De politie werd rond 13:30 uur gealarmeerd nadat het winkelpersoneel knipgeluiden uit een pashokje had gehoord. Bij onderzoek bleek dat twee jongemannen diefstallabels van kleding aan het verwijderen waren.