SGP: gemeente moet parkeertarieven verlagen

De gemeente moet ingrijpen in de stijgende parkeertarieven in Alphen aan den Rijn. Gebeurt dit niet, dan verliest het stadshart verder aan aantrekkingskracht. Dat dringende appèl doet de SGP op de gemeente. 

Recent maakte het mobiliteitsbureau Goudappel Coffeng bekend dat er steeds minder wordt geparkeerd in de parkeergarages. Om het verlies van de inkomsten uit parkeergelden te compenseren, zijn de parktarieven verhoogd. Als gevolg hiervan ontstaat er nog meer leegstand in de parkeergarages.

Hans Goedegebuure, nummer 2 op de kieslijst van de plaatselijke SGP, herkent deze ontwikkelingen: “Mensen vindt het parkeren in Alphen aan den Rijn gewoon veel te duur en gaan op zoek naar alternatieven. En die zijn er voldoende in de regio, denk aan Zoetermeer, Lisse en de Luifelbaan in Leiden. En geef de burger eens ongelijk: €3,52 voor twee uurtjes parkeren is toch ook onacceptabel?”

Voor de SGP is het duidelijk: de gemeente moet het tij keren door de parkeertarieven drastisch te verlagen, bijvoorbeeld door de eerste twee uur gratis te maken. Goedegebuure: “Wij willen het centrum weer aantrekkelijker maken. 40% van de omzet van niet-dagelijkse artikelen komt uit de aangrenzende plaatsen, waaronder Boskoop en Rijnwoude. Niet alleen de burgers hebben dus belang bij lagere parkeertarieven, maar ook onze ondernemers. Wat ons betreft is de gemeente nu echt aan zet.”

Op de vraag hoe de gemeente dit moet financieren, behoeft de SGP geen antwoord schuldig te blijven. “Wat ons betreft is het geen gemeentelijke taak om het Theater Castellum met subsidie in stand te houden. Besteed dit geld aan het verlagen van de parkeertarieven.”, bepleit Goedegebuure. 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Werken vandaag 11:56

Vacatureoverzicht week 16: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Advertorial Werken vandaag 09:29

Heftruck certificaat halen via Apics Flexjobs

Ontdek de sleutel tot een bloeiende carrière in de logistiek! Het behalen van een heftruck certificaat opent niet alleen deuren naar talloze mogelijkheden, maar verhoogt ook de veiligheid op de werkvloer aanzienlijk.

Advertorial Actie gisteren 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie gisteren 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.