Verklaring inzake vermeende belangenverstrengeling van Andr

Zoals bekend blijft de exploitatie van zwembad AquaRijn ver achter bij de verwachtingen. De druk op SportSpectrum, de verschillende verenigingen en de kantine is groot.

Er is eind 2012 een Taskforce ingesteld door de verschillende gebruikers van AquaRijn en SportSpectrum. Het doel hiervan is een zo hoog maatschappelijk rendement te behalen tegen zo laag mogelijke kosten. Anders gezegd: kunnen vrijwilligersorganisaties samen met SportSpectrum tot een zo gunstige mogelijke exploitatie komen?

In het eindrapport van de Taskforce, begin juli, zijn wijzigingen voorgesteld in de organisatiestructuur van AquaRijn waarbij de verschillende gebruikers beter samenwerken. Daarbij was het uitgangspunt de versterking van de clubs en de toegankelijkheid voor de buurt mogelijk te maken.
Als deskundige op het gebied van zwembaden heb ik als voorzitter van deze informele Taskforce een aantal zaken geadviseerd en geïnitieerd, samen met afgevaardigden van de verschillende gebruikers en SportSpectrum.

Deze maatregelen zijn overigens onvoldoende om de exploitatie van AquaRijn gezond te maken. Hiervoor is meer nodig, vandaar het aangekondigde nieuwe Ondernemingsplan van SportSpectrum. Daar heeft de Taskforce verder geen bemoeienis mee.

Intern stuitten sommige zaken op weerstand. Uiteraard zijn er altijd organisaties en mensen die zich gedupeerd voelen door nieuw beleid. Dat heeft geleid tot enige rancune bij een van de partijen.
Extern is dat aanleiding geweest voor een van de raadsleden om mij te beschuldigen van belangenverstrengeling. Deze aantijging is onderzocht door burgemeester Bas Eenhoorn en de Gemeentesecretaris en inmiddels onterecht bevonden.

Ondanks duidelijke afspraken voor vertrouwelijkheid heeft die partij toch gemeend de beschuldigingen en allerlei geruchten naar buiten toe te uiten. Vandaar deze verklaring.

Het is nu tijd om vooruit te kijken.
Eerst naar de verkiezingen van komende woensdag. Daarna naar een nieuw tijdperk in de lokale politiek van het nieuwe Alphen aan den Rijn.

Met vriendelijke groet,
André de Jeu
Lijsttrekker en Fractievoorzitter Nieuw Elan


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Onderwijs gisteren 18:26

Leerlingen Groene Hart Topmavo organiseren AVEA-markt

Morgen organiseren de leerlingen van klas 3tl voor de tweede keer de AVEA-markt. Tijdens deze markt kunnen de bezoekers meer dan 35 marktkraampjes bezoeken en bijvoorbeeld smoothies, t-shirts, armbandjes, koeken en nog veel meer andere producten kopen. Ook kan men flessenvoetballen, pullbar hangen, nagels laten lakken en wordt er muziek gemaakt.  

Advertorial Horeca-arrangementen gisteren 17:40

Nieuw bij De Beren: 3-Gangen Puzzel Diner

Sinds kort kun je bij De Beren Alphen aan den Rijn niet alleen terecht voor een heerlijk 3-gangen diner, maar los je ook puzzels op om jouw eten vrij te spelen!

Kinderen gisteren 16:31

De King's Arena gelanceerd door Alphen Vitaal voor Koningsspelen

In aanloop naar de Koningsspelen heeft Alphen Vitaal een baanbrekend nieuw initiatief onthuld: De King's Arena. Dit online platform is speciaal ontworpen voor basisschoolkinderen in onze gemeente, met als doel hen op een speelse manier voor te bereiden op de Koningsspelen en meer te leren over sport, beweging en een gezonde levensstijl.

Politiek gisteren 15:15

BIZ-gebieden ontvangen jaarlijks financieel voorschot

Zowel in het centrumgebied van Alphen-Stad als van Boskoop hebben de ondernemers een Bedrijven InvesteringsZone (BIZ) opgericht. Elk bedrijf legt een bedrag in en vanuit de ontstane fondsen worden gezamenlijke activiteiten georganiseerd. De gemeente Alphen aan den Rijn int de bedragen en keert deze uit aan de BIZ-organisaties.

Werkzaamheden gisteren 12:08

Raadhuisstraat voor ruim een halfjaar afgesloten door werkzaamheden

Vanaf 29 april zal een deel van het centrum ruim een halfjaar lang worden afgesloten vanwege nodige werkzaamheden aan het rioleringsstelsel. Dit betekent echter dat gedurende deze periode de Raadhuisstraat alleen te voet bereikbaar zal zijn.