De SGP in de nieuwe gemeenteraad

De fusie van Rijnwoude met Boskoop en Alphen aan den Rijn is een feit en op 2 januari jl. is de nieuwe gemeenteraad, bestaande uit 39 zetels, geïnstalleerd. Als SGP zijn we bovenal dankbaar dat we met 2 zetels in de nieuwe raad zitting mogen hebben.

Helaas zijn we niet bij de eerdere coalitieonderhandelingen betrokken ondanks dat we duidelijk winnaar bij de verkiezingen waren. De externe informateur liet in zijn eindrapport weten dat kleine partijen alleen maar zorgen voor extra complicaties. Blijkbaar heeft de betreffende man niet naar de landelijke politiek gekeken. Daar had hij veel van kunnen leren, want het zijn juist mede de kleinere partijen als SGP en ChristenUnie die hun verantwoordelijkheid hebben genomen toen dat gevraagd werd en daarmee het huidige kabinet overeind hebben gehouden.

Maar goed, gedane zaken nemen geen keer en als SGP gaan wij gewoon net als altijd constructief en positief meedenken in het belang van onze inwoners. Nu we als voormalig Rijnwoude onderdeel zijn geworden van een groter geheel, is het meer dan ooit belangrijk dat er aandacht blijft voor de kleine kernen. De SGP wil graag dat de identiteit van de kernen behouden blijft. In die kern voelen we ons thuis, daar hebben we bewust voor gekozen. Onze vertegenwoordigers in de raad, Gert-Jan Schotanus (Boskoop)  en Hans Goedegebuure (Alphen aan den Rijn) zullen er zeker voor waken dat de kernen die aandacht blijven krijgen.

In de afgelopen 10 jaar heb ik in de gemeenteraad de SGP (in combinatie met de ChristenUnie) mogen vertegenwoordigen. Wat betreft het raadswerk geef ik het stokje graag door aan mijn collega’s Gert-Jan en Hans. Aangezien er echter bij de verkiezingen bijna 200 voorkeurstemmen op mijn persoon zijn uitgebracht, heb ik gemeend onze nieuwe raadsleden via commissiewerk te moeten blijven ondersteunen. Die verantwoordelijkheid heb ik na de uitslag gevoeld en neem ik graag op me.

Dat betekent dat u mij bij vragen of problemen in de kernen gewoon kunt blijven benaderen. Ik wil er ook op wijzen dat er al eerder een “Dorpsoverleg” voor de kern Benthuizen is opgericht. Daar is men ook op de hoogte van het feit dat ik me als commissielid voor de nieuwe gemeente beschikbaar gesteld heb.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Horeca gisteren 17:24

Kamer van Admiraal: een geslaagde opening in de nieuwe zaak!

Vorige week was het een avond om te onthouden in Alphen aan den Rijn, toen de Kamer van Admiraal haar deuren opende voor het publiek. Met een top sfeer en een overvloed aan activiteiten, markeerde de opening een nieuwe mijlpaal in de lokale uitgaansscene.

Politiek plein gisteren 16:42

Krachtenbundeling tussen Nieuw Elan en Lokaal Belang Alphen

In een tijd van toenemende versnippering en politieke zelfgerichtheid slaan Nieuw Elan en Lokaal Belang Alphen (LBA) verrassend de handen ineen. Ze starten met samenwerken en hebben zelfs plannen om later dit jaar te fuseren tot één krachtige lokale partij.

Advertorial Overige gisteren 13:42

Neem jij het roer over van AlphensBootverhuur.nl?

AlphensBootverhuur.nl is een bloeiend bedrijf in de bootverhuur gevestigd in Alphen aan den Rijn en klaar om overgenomen te worden. Deze kans biedt een compleet pakket, inclusief de goed ontwikkelde website, twee boten met trailer, een uitgebreid klantenbestand en een efficiënt boekingssysteem. 

Evenementen gisteren 12:18

Shirma Rouse komt zingen op Haaspop!

Haaspop, een jaarlijks terugkerend festival dat plaatsvindt tijdens het paasweekend, staat bekend om zijn eclectische mix van muzikale genres, van rock tot dance en nu ook gospel. Op eerste paasdag, te midden van de bruisende festiviteiten, zal de getalenteerde Shirma Rouse, ook wel bekend als de Queen of Soul, haar opwachting maken met het ZO! Gospel Choir uit Amsterdam Zuid-Oost.

Blog Sport gisteren 11:01

ARC moet stevig aan het werk zaterdag tegen BOL

Bijna alle amateurvoetballers mogen van een lang paasweekeinde genieten. Alleen degenen die in het eerste elftal van ARC spelen moeten aan de bak. En stevig ook, want voor hen staat in Broek op Langedijk een uitermate belangrijke wedstrijd tegen BOL op de rol.