Sluiting Nachtapotheek Alphen treft 140.000 inwoners

Maandag 20 januari 2014 bezochten Harre van der Nat, raadslid SP, en Gerard Harmes, Stichting Basisziekenhuis Moet, de nachtapotheek van het Rijnlandziekenhuis. Een voorziening waar volgens medewerkers 140.000 mensen gebruik van kunnen maken. Niet alleen

De huisartsenpost aan de Meteoorlaan blijft open, maar per 1 februari 2014 zou deze Apotheek in de nachtelijke uren sluiten. Voorstanders troffen we nog niet. Als je daar een uurtje zit van 23.00 u tot 0.15 uur dan zie je hoe vaak er gebruik van wordt gemaakt. We telden vier bezoekers die gebruik maakten van de nachtapotheek. Met de laatste spraken we, een echtpaar met baby, die het belang van zo’n voorziening onderstreepten. Anders hadden zij midden in de nacht nog eens moeten doorrijden naar de nachtapotheek in Leiden (LUMC) Maar wat als je uit Nieuwkoop of een ander veraf gelegen dorp komt? Voor oudere mensen of mensen zonder auto die ‘s nachts naar Leiden moeten wordt de drempel onneembaar. Tot voor kort vergoedden Zorg & Zekerheid nog de extra ritten vanaf de HAP als medicijnen thuis bezorgd moesten worden. Voor noodgevallen hebben de medewerkers een paar medicijnen bij zich. Alleen voor de meest voorkomende ziekteverschijnselen.

Buiten troffen we twee medewerkers die standby waren voor de Alphense Huisartsenpost (HAP). Zij chaufferen in de speciale artsenziekenauto (geel). Zij betreurden ook het jongste besluit van de ziektekostenverzekeraar Zorg & Zekerheid. Wat kan het open houden nu helemaal kosten? De HAP in het ziekenhuis blijft open en dus zijn er alleen kosten voor de apothekersassistente, verwarming en? We gaan Zorg & Zekerheid om hun berekening vragen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie vandaag 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie vandaag 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige vandaag 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.