VVD kiest voor nationale ombudsman

Na gedegen onderzoek kwamen de VVD fractie en een ruime meerderheid in de raad tot de conclusie dat de nationale ombudsman in de toekomst de beste plaats is waar u met uw klachten terecht kan. De VVD fractie koos voor deze verandering omdat de nationale o

Alphen aan den Rijn sluit zich per 1 januari 2015 aan bij de nationale ombudsman. Tot einde 2014 blijft de huidige ombudsman het adres waar u met een klacht over de manier waarop u bent behandeld kunt aankloppen. In 2015 wordt dat anders want, vanaf 1 januari 2015 is het de bedoeling dat u met uw klacht naar de nationale ombudsman gaat.

De VVD fractie vond dat een belangrijk feit waar u als inwoner, wanneer het aan de orde mocht komen, zeker profijt van hebt. De VVD fractie vindt het ook goed dat de nationale ombudsman zich samen met de VNG alvast voorbereid op de grote veranderingen zoals de WMO, de jeugdzorg en de participatiewet. Ook in onze gemeente zijn deze veranderingen aan de orde en de gevolgen van de veranderingen zijn zowel voor u als voor de gemeente nog onvoldoende bekend. De VVD fractie vindt het bovendien van belang dat de nationale ombudsman feitelijk op grotere afstand van de gemeente werkt en dat daarmee het beeld van onafhankelijkheid toeneemt. De VVD fractie vindt bovendien dat onze grote nieuwe gemeente met 107.023 inwoners wonend in stad en ommeland op zich al een reden is voor de keuze voor een grotere, meer op afstand en beter toegeruste nationale ombudsman.
 
De zorg die in de discussie in de gemeenteraad door enkelen werd geuit dat de nationale ombudsman te bureaucratisch, te ver weg zou zijn en geen inlevend vermogen zou hebben bij u als inwoners van onze gemeente delen wij niet. Ons uitgebreide onderzoek, het prettige gesprek wat we recent voerden met de vertegenwoordiger van de nationale ombudsman en het jaarverslag 2013 van de nationale ombudsman hebben voor de VVD fractie de doorslag gegeven om te kiezen voor deze verandering en aansluiting te zoeken bij het instituut de nationale ombudsman.
 
Tot slot vindt de VVD fractie dat de eigen ombudsman en zijn team ons respect en onze  waardering verdienen voor hun jarenlange inzet en trouwe dienst.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek gisteren 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen gisteren 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement gisteren 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie gisteren 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk gisteren 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!