Vragen Beter Alphen over het standplaatsenbeleid

Vragen standplaatsen beleid n.a.v verkoop bij opbod. Conform art. 42 van het Reglement van Orde.

Geachte wethouder van As,

waar bent u in godsnaam mee bezig! U spreekt van een eerlijk standplaatsenbeleid, hoe verzint U het?

In 2006 is een soort gelijke manier bedacht in Rotterdam. Dat is een grote stad en zeker niet te vergelijken met Alphen aan den Rijn. U zit aan de broodwinning van hard werkende mensen en ik DENK, dat U te vaak de oren laat hangen naar mensen met geld.

Eerlijk is; Wanneer je buiten de vergunning, waar ook voor betaald wordt, een beleid opzet, dat met ingang van d.d................??. Ook voor de huur van een standplaats een redelijk bedrag berekend gaat worden.

Mijn vragen;
- Waarom stopt Martin de Vries als centrummanager?
- Waarom wordt ( is) Gerard van der Klaauw zijn opvolger?
- Waarom wordt de Raad hier niet over geinformeerd ?
- Wie heeft dit herziene standplaats beleid bedacht?
- Waarom denkt u niet aan de gevolgen welke dit beleid zal meebrengen.
- Beseft u dat dit mensen tegen elkaar opzet?
- Dat degene met het meeste geld, de meeste kansen hebben?
- Waarom spreekt U over gewijzigd beleid, terwijl volgens BA nog niets is gewijzigd, of staat de Raad wederom aan de zijlijn?
- Volgens BA kloppen uw plannen niet met een e-mail welke ik op 21 mei 2015 heb ontvangen.

Citaat: voor de zomer volgt een inspraaktraject en wordt de Raad op de hoogte gesteld.

In september wordt het nieuwe beleid, inclusief de binnengekomen zienswijzen, aan de Raad aangeboden. In verband met het volgen van een zienswijze procedure en het verwerken van de ingekomen reacties, is de inhoudelijke behandeling opgeschoven tot na de zomer.
Aldus de inhoud van de mail.

Ik verwacht een EERLIJKE reactie en antwoorden op mijn vragen.

Wil Verschuur


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Overige vandaag 11:59

Nieuwe supermarkt geopend in Driehoorne: Food Lovers Lekker Makkelijk

Donderdag 25 april heeft Mark Vriezema samen met zijn gezin en medewerkers het stokje overgenomen van Anton van Rijn en zet daarmee dit mooie initiatief voort. Voor de bewoners van Driehoorne een fantastische winkel aan huis met zelfs de mogelijkheid om boodschappen te laten bezorgen.

Politiek vandaag 11:01

Raad wil meer Hbo-studenten als stagiair in Alphen

De Alphense gemeenteraad vindt dat er te weinig aandacht is voor het bieden van stageplekken en voor samenwerkingsverbanden tussen bedrijfsleven, inclusief gemeente, en het Hbo. Daarom heeft de raad een motie ingediend om een praktische manier te vinden om dit toch voor elkaar te krijgen.

Maatschappelijk vandaag 10:31

Nieuw 'Educatief Out of Art Museum' in Alphen aan den Rijn

Een uniek initiatief om kunst te ervaren en te waarderen, het Educatief Out of Art Museum, opende op 18 april in de Galerie & Kunstuitleen van Atelier Verfstreken. Het museum presenteert kunstwerken van kunstenaars met een verstandelijke beperking en biedt bezoekers de mogelijkheid om kunst op een interactieve manier te ontdekken en te beleven.

Advertorial Evenementen vandaag 09:15

Danjil op Sama Sama Maluku Festival

De in Alphen geboren Danjil Tuhumena is allang geen onbekende meer in onze regio. De carrière van Danjil begon als 3-jarige drummer in de familie band ‘The Family Song’. Na het veel te vroege overlijden van vader Marcus Tuhumena stopte The Family Song en is Danjil zijn muzikale weg blijven volgen.

Politiek gisteren 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen gisteren 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.