Desiree van Brussel in gemeenteraad voor Nieuw Elan

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdag 28 januari zal Nieuw Elan-lid Desiree van Brussel worden beëdigd als raadslid. Van Brussel volgt hiermee partijgenoot Sjaak Blaazer op die in december overleed. 

Van Brussel is de nummer 8 op de kieslijst van Nieuw Elan, dat met zes raadsleden en een wethouder de op een na grootste partij is. Nieuw Elan heeft binnen haar gelederen zeer verschillende en lokaal ook zeer betrokken inwoners. Van Brussel is daarop geen uitzondering. Naast haar werk als eigenaar van Makelaardij Van Brussel, is zij actief in verschillende netwerkclubs. Ook is zij bestuurslid van Sporthelden. Tot haar benoeming was zij lid van de communicatiecommissie van ondernemingsvereniging VOA.

“Ik had me er na de verkiezingen bij neergelegd dat ik geen raadslid zou worden. Dat het nu toch gebeurt, heeft een hele nare reden. Ik had niet verwacht dat ik alsnog in de gemeenteraad zou komen”, vertelt Van Brussel. “Natuurlijk ga ik me volledig inzetten. De eerste tijd doe ik dat door vooral veel dossiers te lezen, te kijken en te luisteren en met meer ervaren fractiegenoten te sparren en op stap te gaan. Na de zomer wil ik actiever worden.”

Desiree van Brussel heeft veel expertise op het gebied van wonen en op het gebied van duurzaamheid. Uiteraard is zij als ondernemer ook geïnteresseerd in economische zaken. “Maar uiteindelijk ben ik het meest geïnteresseerd in mensen. Dat vind ik het leukste aan de makelaardij, aan het netwerken en aan de politiek.”

Van Brussel heeft ook veel affiniteit met sport. Zij heeft een aantal malen het Alphense SportGala gepresenteerd. En, zij was zelf een topatlete met zilveren medailles bij de Nederlandse kampioenschappen verspringen en meerkamp. Van Brussel is ook druk bezig met beleidszaken voor Sporthelden, deze stichting ondersteunt talentvolle Alphense sporters als Maureen Koster en Noël van Klaveren.

Desiree van Brussel is al sinds de oprichting lid van Nieuw Elan. Zij heeft gestreden om een hoge plek bij de verkiezingen van eind 2013. Het werd de achtste plaats, net niet genoeg om een raadszetel te veroveren. Nu is het er alsnog van gekomen: Desiree van Brussel zit vanaf 28 januari in de Alphense gemeenteraad!


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Sport vandaag 17:43

D.O.S. viert groot succes met Clubkampioenschap

Op zondag 21 april kwamen de schijnwerpers te staan op de turntalenten van Gymnastiekvereniging D.O.S. Alphen aan den Rijn tijdens het Clubkampioenschap voor recreatieve turners en turnsters. Met een deelname van 155 enthousiaste leden, waarvan velen voor het eerst deelnamen aan een wedstrijd, was het een sportieve en gezellige dag.

Politiek vandaag 16:22

Gemeentelijke erepenning voor Museumpark Archeon

Tijdens een feestelijke Limesbijeenkomst is woensdag 24 april de gemeentelijke erepenning door burgemeester Liesbeth Spies uitgereikt aan Museumpark Archeon. Het museum krijgt de penning voor verdiensten voor gemeente Alphen aan den Rijn op het gebied van educatie, cultuurbehoud, toerisme, sociale betrokkenheid en werkgelegenheid.

Advertorial Theater vandaag 15:09

Het boek Rust en Vreugd van Hendrik Groen in het theater!

Iedereen kent ze wel, de succesvolle dagboeken van Hendrik Groen waarin hij het dagelijks leven in zijn verzorgingshuis beschrijft. De schrijver heeft in een van zijn meest recente werken, Rust en Vreugd, zijn verzorgingshuis verruilt voor een volkstuin, waarvan de voorstelling binnenkort in Castellum te zien is!

Politiek vandaag 13:51

Subsidie voor 2000 jaar geschiedenis en 10 jaar eenheid

Gemeente Alphen aan den Rijn viert dit jaar dat tien jaar geleden uit drie gemeenten één gemeente is ontstaan. In de hele gemeente worden kleinschalige feestjes gevierd. Organisatoren kunnen hiervoor subsidie aanvragen. In de pot zit in totaal € 75.000,- voor inwonersactiviteiten.

Politiek vandaag 12:17

Plan voor sportcomplex De Bijlen nog niet klaar

De Rijnstreekhal wordt opnieuw voor een half miljoen euro opgeknapt. De hal is dan voor de komende vijf jaar geschikt voor gebruik. De reden is dat het plan voor een nieuw sportcomplex in De Bijlen nog niet klaar is. Dit plan kan pas worden afgemaakt na de komende bezuinigingsronde door de Alphense gemeenteraad.

Politiek vandaag 10:46

Subsidie voor isolatie goedkope koopwoningen

Eigenaar-bewoners van goedkope slecht geïsoleerde koopwoningen in gemeente Alphen aan den Rijn kunnen subsidie aanvragen voor het isoleren van hun woning. Het gaat om vloerisolatie, dubbel glas en dakisolatie. Het maximale subsidiebedrag is € 1.460,- per woning.