Het laatste politieke nieuws over Nieuw Elan

"Nieuw Elan vormt haar mening over alle voor de gemeente relevante onderwerpen op basis van inhoudelijke kennis van zaken, voortschrijdend inzicht en signalen vanuit de inwoners. Dit betekent dat Nieuw Elan wel uitgangspunten hanteert, maar weinig vooraf vaststaande standpunten heeft."Recente politieke standpuntenNieuw Elan is VOOR Coördinatiebesluit verplaatsing Hoogvliet Hazerswoude-RijndijkNieuw Elan is VOOR Besluit bezwaar winkeltijdenverordeningNieuw Elan is VOOR Vaststellen Bestemmingsplan van Rijksweg 11 tot RijnNieuw Elan is VOOR Vaststellen Verordening gemeentelijke onderscheidingenNieuw Elan is VOOR Instemmen maatregelen overlast Coffeeshops (inclusief amendement)Nieuw Elan is VOOR storten van 1.596.000 euro in de nieuwe tijdelijke voorzieningNieuw Elan is VOOR Besluit afwegingskader verkeersprojecten 2015Nieuw Elan is VOOR Vaststellen Verordening artikel 213a GemeentewetNieuw Elan is VOOR Instemmen verlengen Roemer tussen de kernen Alphen en BoskoopNieuw Elan is VOOR Vaststellen startnotitie actieplan urgent woningzoekendenNieuw Elan is VOOR de Motie Hefbrug Boskoop

Nieuw Elan en CDA hebben samen een tekstwijziging (amendement) ingediend om een onderzoek naar eventuele verplaatsing van de coffeeshops in de Hooftstraat in Alphen aan den Rijn te houden in het eerste kwartaal van 2017. Zij willen minstens een jaar monitoren hoe de inmiddels genomen maatregelen uitpakken. In het collegevoorstel was opgenomen om de coffeeshops niet te verplaatsen en het daarbij te laten.

Verschillende partijen waaronder Nieuw Elan hebben een motie ingediend over de hefbrug in Boskoop. Het gaat daarbij vooral om onderzoeken naar aanpassingen die op korte en middellange termijn de doorstroming en veiligheid rond de hefbrug verbeteren. De raad wil ook weten wat de gevolgen zijn van de Rijksmonumenten-status van de brug. Ook kreeg het college van burgemeester en wethouders de opdracht om een kosten-baten analyse te laten maken voor verbeteringen en de voor- en nadelen van elke mogelijke aanpassing.

Desiree van Brussel
In de raadsvergadering van 28 januari is Desiree van Brussel door burgemeester Liesbeth Spies beëdigd als raadslid in de fractie van Nieuw Elan. Zij volgt raadslid Sjaak Blaazer op die in december onverwacht is overleden. "Natuurlijk ga ik me volledig inzetten. De eerste tijd doe ik dat door vooral veel dossiers te lezen, te kijken en te luisteren en met meer ervaren fractiegenoten te sparren en op stap te gaan. Na de zomer wil ik actiever worden", zegt Van Brussel. Het nieuwe raadslid heeft veel expertise op het gebied van wonen en op het gebied van duurzaamheid. Uiteraard is zij als ondernemer ook geïnteresseerd in economische zaken. "Maar uiteindelijk ben ik het meest geïnteresseerd in mensen."

Voortgang Stadshart Lage Zijde
Soms zit het mee, soms zit het tegen. Hoewel de bouw- en andere werkzaamheden rond het Thorbeckeplein voorspoedig verlopen, soms zijn er ook tegenslagen. Desondanks is wethouder Gerard van As zeer tevreden met de voortgang.

Het is onzeker welke horecaonderneming in het Nutsgebouw komt. Helaas is V&D/La Place onlangs failliet verklaard. De ‘losse’ vestigingen van La Place zijn overgenomen door Jumbo, maar of de plannen voor het Nutsgebouw doorgaan is onbekend. "Het is zeker de bedoeling dat er een goed horecaconcept in het Nutsgebouw komt", meldt Van As. "Of het nu om een nieuwe La Place gaat of een ander concept." De nieuwe eigenaar heeft in ieder geval een Plan B achter de hand.

Het gebouw van Bakkerij van Vliet is inmiddels leeg. De eigenaar heeft besloten om het pand toch aan de gemeente te verkopen. Het pand wordt gesloopt. Hierdoor kan een aaneengesloten rij met ‘herenhuizen’ in oude stijl worden gebouwd langs de Hooftstraat. In deze panden komen appartementen waarvan de meeste inmiddels zijn verkocht.

Ook in de verkoop zijn de panden die op de locatie Triangel worden gebouwd. De bouwstijl is hier te vergelijken met de oude pandjes die vroeger in deze omgeving stonden. Ze krijgen een traditioneel uiterlijk met een modern interieur.

De flats in het Thorbeckegebouw zijn inmiddels in de verhuur. WonenCentraal is de verhuurder van deze sociale huurappartementen.

De Kromme Aar wordt verbreed. Er is een nieuwe damwand geslagen en de grond tussen deze en de oude wand wordt uitgegraven. Hierdoor ontstaat voor het Nutsgebouw een sloepenhaventje en een terras aan het water.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.

Onderwijs gisteren 18:26

Leerlingen Groene Hart Topmavo organiseren AVEA-markt

Morgen organiseren de leerlingen van klas 3tl voor de tweede keer de AVEA-markt. Tijdens deze markt kunnen de bezoekers meer dan 35 marktkraampjes bezoeken en bijvoorbeeld smoothies, t-shirts, armbandjes, koeken en nog veel meer andere producten kopen. Ook kan men flessenvoetballen, pullbar hangen, nagels laten lakken en wordt er muziek gemaakt.  

Advertorial Horeca-arrangementen gisteren 17:40

Nieuw bij De Beren: 3-Gangen Puzzel Diner

Sinds kort kun je bij De Beren Alphen aan den Rijn niet alleen terecht voor een heerlijk 3-gangen diner, maar los je ook puzzels op om jouw eten vrij te spelen!

Kinderen gisteren 16:31

De King's Arena gelanceerd door Alphen Vitaal voor Koningsspelen

In aanloop naar de Koningsspelen heeft Alphen Vitaal een baanbrekend nieuw initiatief onthuld: De King's Arena. Dit online platform is speciaal ontworpen voor basisschoolkinderen in onze gemeente, met als doel hen op een speelse manier voor te bereiden op de Koningsspelen en meer te leren over sport, beweging en een gezonde levensstijl.

Politiek gisteren 15:15

BIZ-gebieden ontvangen jaarlijks financieel voorschot

Zowel in het centrumgebied van Alphen-Stad als van Boskoop hebben de ondernemers een Bedrijven InvesteringsZone (BIZ) opgericht. Elk bedrijf legt een bedrag in en vanuit de ontstane fondsen worden gezamenlijke activiteiten georganiseerd. De gemeente Alphen aan den Rijn int de bedragen en keert deze uit aan de BIZ-organisaties.