VVD gaat voor een duurzame verkeersoplossing

Verleden week gaf de vereniging natuurbehoud Groenpoort een reactie op de raadsbehandeling van het voorstel van het college van Alphen aan den Rijn om de Roemer te verlengen. Aangezien de VVD rechtstreeks werd aangesproken in dit stuk geef ik graag namens de VVD fractie een korte toelichting op het besluit en op onze visie ten aanzien van het urgente verkeersprobleem in onze regio / gemeente.Het voorstel van het college om de Roemer te verlengen is een op zichzelf staande maatregel. Deze is vooral bedoeld om de Parklaan, inmiddels een woonstraat in Boskoop, af te kunnen sluiten voor vrachtverkeer. Daarmee wordt een zeer onveilige situatie opgelost. Daarnaast biedt het doortrekken van de Roemer voor een flink aantal bedrijven in het gebied een snellere en betere bereikbaarheid. Zoals de VVD fractie ook bij de behandeling in de gemeenteraad naar voren heeft gebracht is het doortrekken van de Roemer geen totaaloplossing en zullen aanvullende maatregelen nodig zijn om de verkeersproblematiek in onze regio het hoofd te bieden. Alles afwegende vindt de VVD fractie de investering in de Roemer zinvol.

Wethouder Hoekstra heeft ook tijdens de raadsvergadering een en andermaal aangegeven geen voorstellen te doen om wegen aan te leggen door het Zaanse Rietveld (de zogenaamde varianten 3). Simpelweg omdat deze oplossingsrichting onvoldoende oplossing bieden voor de verkeersproblemen. Zeker ook als je kijkt naar de natuuroffers die hiervoor gebracht zouden moeten worden.

Dit sluit naadloos aan bij de visie van de VVD fractie. Wij zijn niet voor voorstellen die de problemen onvoldoende oplossen, veel geld kosten en bovendien ten koste gaan van het gebied. Anderzijds kunnen wij kunnen onze ogen niet sluiten voor de verkeersproblematiek die speelt rondom Boskoop en Hazerswoude dorp. De VVD fractie vindt dat daar oplossingen voor gevonden moeten worden. Hierbij moet wat de VVD betreft breed gekeken worden en zo veel mogelijk oplossingen beoordeeld worden. Een tweede oeververbinding bij Boskoop, een meer westelijke verbinding met de N11, tot aan het door trekken van de N209 ter hoogte van de HSL. Allemaal varianten die wat de VVD betreft bekeken moeten worden. Bij het beoordelen van deze varianten moet altijd de afweging gemaakt worden tussen wat het oplevert (betere verkeersafwikkeling) en wat het kost (schade aan natuur en milieu, geld). Bij die afweging speelt bovendien ook draagvlak bij direct betrokkenen (inwoners en bedrijven in het betreffende gebied) een belangrijke rol. En dat is ook de wijze waarop de VVD fractie deze problematiek benadert en de afweging maakt ten aanzien van voorstellen die worden gedaan. Het oplossen van de verkeersproblemen in onze regio staan hoog op de agenda van VVD Alphen aan den Rijn, maar altijd wel na een zorgvuldige afweging van de kosten/baten en belangen van alle betrokkenen!


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek gisteren 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen gisteren 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement gisteren 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie gisteren 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk gisteren 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!