Afvalstoffen en gladheidsbestrijding

Afvalstoffenbeleid

Het afval dat we in de groene en blauwe bak en in de plastic en flessen containers gooien wordt steeds meer waard. Er heeft de afgelopen tijd een grote verandering plaatsgevonden in dit opzicht. Voor een groot deel van ons afval geldt dat het een grondstof is geworden. Dit als gevolg van de schaarste aan grondstoffen en de mogelijkheid om met groen afval energie op te wekken. Wie had dat 20 jaar geleden bijvoorbeeld verwacht? Dit type afval is geld waard geworden. Alleen de verwerking van het zgn. restafval kost ons nog geld. Vandaar dat de gemeente haar beleid hier nu meer op wilt afstemmen. Ook omdat de afvalstoffenheffing met deze nieuwe aanpak nu kan dalen. En dat is goed voor onze portemonnee. Het afval dat geld oplevert zal in de toekomst worden opgehaald en verkocht en het restafval dienen we straks zelf naar een gemeenschappelijke container in de wijk te brengen. De mogelijkheid wordt ingebouwd in deze ondergrondse containers  om dit rest afval te wegen zodat iemand die veel afval brengt meer zal gaan betalen dan iemand die zuiniger is en meer weet te scheiden. Dit principe zal trouwens eerst in de fusie gemeente worden uitgevoerd. Aanvullend hierop is besloten dat l ons afvalbrengstation zal worden omgevormd tot een modern ecopark waar ook meer gescheiden kan worden. De locatie verandert ook; deze gaat nl. van de Schans naar de  Steekterpoort.

  

Gladheidsbestrijding

Meteoconsult verwacht weer een sneeuwrijke winter met veel vorst. Dus gladde wegen. De gemeente is nu beter op voorbereid om deze gladheid tegen te gaan  dan voorgaande jaren  omdat er meer zout is ingekocht  en er  meer sneeuwschuivers zijn aangeschaft. Hierdoor kan er  in de woonwijken zelf meer worden geschoven en gestrooid en niet alleen op de (hoofd) ontsluitingswegen. Als CDA fractie hebben we daar voor gepleit, met name in die wijken waar verzorgingshuizen en bejaarden huizen staan en wijken met vele senioren. In de afgelopen jaren werd daar weinig tot geen sneeuw geruimd met alle gevolgen dien.

 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Natuur, recreatie en reizen vandaag 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement vandaag 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie vandaag 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk vandaag 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 11:49

Rijschool Toppie zoekt gedreven rij-instructeurs voor hun team

Rijschool Toppie, een rijschool in Alphen aan den Rijn, is op zoek naar enthousiaste rij-instructeurs om hun team te versterken. Het behalen van een rijbewijs is een belangrijke mijlpaal in het leven van velen, en Rijschool Toppie streeft ernaar om dit moment voor hun leerlingen onvergetelijk te maken door hoogwaardige begeleiding te bieden.