Raad tevreden met antwoorden tijdens spoeddebat

De Alphense gemeenteraad was donderdag 10 maart bij elkaar voor een spoeddebat rond de gang van zaken bij de verkoop en bestemming van het Nutsgebouw aan de Lage Zijde. De oppositiepartijen PvdA, RGL, SP en GroenLinks hadden dit debat aangevraagd. De raad is tevreden met de antwoorden van wethouder Gerard van As.

Van As stak ruiterlijk de hand in eigen boezem. Hij gaf toe dat het eleganter was geweest om de raadsleden in december in te lichten dat de verhuur aan La Place wellicht zou mislukken. Om dit enigszins goed te maken, maar natuurlijk vooral om het voortaan beter te doen, bood de wethouder aan een bijeenkomst te organiseren in bijzijn van John Vermeer van Centurio Vastgoed. Centurio zal het Nutsgebouw restaureren, renoveren en inrichten met drie horecaondernemingen. De raad is blij met deze handreiking.

De wethouder gaf een tijdspad aan met het selectieproces, de verkoop en wat er onderweg mis ging. Ook toonde hij aan dat de gemeenteraad voortdurend is ingelicht met uitzondering van de maand december. Toen meende de wethouder ‘de zaak te moeten redden’ en had hij verzuimd dit te melden.

Ook legde de wethouder uit dat de belegger die in juli 2015 het koopcontract ondertekend had, niet verplicht was om met het College te komen praten over de doorverkoop. Dit is echter wel gebeurd. Vandaar dat Van As er veel vertrouwen in heeft dat het Nutsgebouw een heel mooi Alphens project wordt.

Het waren vooral de PvdA en RGL die frontaal in de aanval op de wethouder gingen. De SP stelde genuanceerde vragen en was ook tevreden met de antwoorden. Van GroenLinks kwam ondanks kritiek ook een compliment voor de snelheid van handelen rond de werkzaamheden aan de Lage Zijde.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winkelen gisteren 17:11

End of season sale bij Mountain Lifestyle - Hoge korting op nieuwste collecties

Scoor deze zondag alvast je nieuwe wintersportoutfit voor het nieuwe wintersportseizoen tijdens de end of season sale bij Mountain Lifestyle! De beurs vindt zondag 28 april tussen 12:00 en 17:00 uur plaats bij wintersportkledingwinkel Mountain Lifestyle te Alphen aan den Rijn. De kortingen lopen op tot 80% dus het is de ultieme mogelijkheid om te komen shoppen voor je gave wintersport outfit!

Politiek gisteren 15:53

Meer en betere busverbindingen via Qbuzz

Qbuzz neemt de busconcessie van Arriva over. Dit betekent dat er vanaf 2025 bussen van Qbuzz zullen rijden. De vervoerder heeft een nieuw vervoerplan voor 2025 gepresenteerd met aanzienlijke verbeteringen voor Alphen aan den Rijn en de regio. Het gaat daarbij vooral om beter en regelmatiger vervoer, ook ’s nachts en in het weekend.

Sport gisteren 14:38

Nieuwe Sloot tennisster Diede de Groot wint Oscar voor sport

Rolstoeltennisster Diede de Groot heeft de felbegeerde Oscar voor 'Sporter van het Jaar met een beperking' gewonnen. De Groot was al eerder was genomineerd, maar heeft nu eindelijk de erkenning gekregen voor haar prestaties door middel van een Oscar.

Advertorial Beauty en verzorging gisteren 13:19

Ontdek de persoonlijke aanpak van Complete Skincare!

Bij Complete Skincare begrijpen ze dat je huid voortdurend verandert en daarom geloven ze niet in standaardbehandelingen. “Onze aanpak is gebaseerd op je unieke huidconditie die bij elk bezoek kan verschillen”, vertelt Madeline, eigenaresse van Complete Skincare. Ben jij benieuwd naar de persoonlijke benadering? Lees verder om meer te ontdekken over de unieke behandelmethode van Complete Skincare.

Politie en handhaving gisteren 10:40

Jonge dieven betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn

Op zaterdagmiddag 20 april werd een winkeldief op heterdaad betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn. De politie werd rond 13:30 uur gealarmeerd nadat het winkelpersoneel knipgeluiden uit een pashokje had gehoord. Bij onderzoek bleek dat twee jongemannen diefstallabels van kleding aan het verwijderen waren.