Betoog TEGEN afvalstoffenheffing per zak!

Continue krijgen wij collegebesluiten onder onze neus geschoven. Als raad worden wij vaak niet eens gehoord. Wij, de gemeenteraad, zijn het hoogste orgaan in de femeente, wij hebben de Wethouders aangesteld, dus zijn zij in dienst van de raad en daarom de uitvoerende macht, maar pas na goedkeuring door een meerderheid van de raad.

Nu is bij de college-partijen de partij discipline nog strakker dan in Rusland, waardoor onderwerpen er doorheen gedrukt worden en wat de bevolking wil, wordt niet naar geluisterd! Kijk nu naar de plannen die op tafel liggen ten aanzien van de afvalstoffen.

Het is een fabel dat het voor de inwoners veel goedkoper wordt. Wanneer men slechts " 1 " zak per week stort, kost het deze persoon op jaarbasis al  € 72,28, buiten het vaste bedrag! Eenpersoons korting  € 53,15. Meerpersoons korting  € 70,50.

Voor ik hier mijn visie geef over de voorgenomen plannen, heb ik diverse gemeentes gebeld. Bijna 400 gemeenten bellen is erg veel, maar kriskras door het land, ben ik toch heel wat wijzer geworden. De eerste waar ik belde, was Dordrecht, zij doen niet mee. Zij willen de ervaring van andere gemeenten afwachten, maar geloven er niet in! Deventer, Zuidplas, Woerden, Gouda,Almere, Nijmegen, Hof van Twente, Heerenveen, Enschede, Hengelo, Coelo enz.

De reacties waren zeker NIET positief. ONTEVREDEN, MISLUKT, SPIJT, AFSCHUWELIJK, SLECHT, NIET GELUKKIG MEE, VRESELIJK EN GA ZO MAAR DOOR. Er wordt gedumpt langs de weg, in de bossen, naast de afvalbakken, maar ook in de sloten, met resultaat dat de RATTEN EN ONGEDIERTE hoogtij vieren. Ook werd geklaagd over stankoverlast bij hoogbouw.

Dus uw positieve informatie, geloof ik werkelijk niets van! Het klopt gewoon niet! En het is daarbij voor de burgers zeker niet goedkoper, maar veel duurder geworden, de algemene klacht! 

Dan het pasjessysteem, opwaarderen in het gemeentehuis. Een groot deel van de zaterdag en de hele zondag is het gemeentehuis gesloten. Ook is mij verteld dat er vaak storingen optreden in het pasjessysteem, daar sta je dan, met je volle stink zak. Gaat de klep niet open en dan????

Wethouder, verzin nu eens iets wat niet zoveel geld kost en waar de burgers echt iets aan hebben! U ben in dienst van hen en zit hier niet om uw eigen ego te strelen, dat heeft al genoeg gekost! Denk o.a aan de Maximabrug en aan het kenteken parkeren.

Wil Verschuur


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie gisteren 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie gisteren 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige gisteren 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer gisteren 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.