Op zoek naar antwoorden

Het lijkt wel of de donkere dagen waarin we op dit moment letterlijk leven ook een beetje symbool staan voor het beeld dat de wereld in zijn greep houdt: onzekerheid. Veel mensen weten niet of ze hun baan kunnen houden, maken zich zorgen over de betaalbaarheid van hun huis of hun pensioen. De vanzelfsprekendheid dat komende generaties het beter zullen krijgen dan wij is weg. Als CDA zijn we op zoek naar antwoorden op deze ontwikkelingen en vragen.

 

Ik ben ervan overtuigd dat wij die meer dan andere partijen zullen vinden. Door verantwoordelijkheid terug te leggen in de samenleving en door om te zien naar elkaar, kunnen we veel meer dan wanneer we uitsluitend naar de overheid of het individu kijken, om die oplossingen voor ons te bedenken. Op provinciaal niveau staan we samen met gemeenten voor forse opgaven. De tijd waarin we via nieuwe ontwikkelingen dingen konden realiseren en gemeenschappelijke voorzieningen konden financieren ligt meer en meer achter ons.Herprogrammering van woningbouwopgaven, van bedrijventerreinen, van kantoorlocaties en zeker ook van ruimte voor detailhandel is aan de orde van de dag. Dat is even wennen.

 

Samen met de gemeente Alphen aan den Rijn proberen we die opgaven onder ogen te zien en blijven we werken aan een provincie waarin het goed is om te wonen, te werken en te leven. We hebben daarbij zeker in Alphen niet te klagen: goed wonen, groen en water zijn voor iedereen goed bereikbaar en de werkloosheid valt relatief gesproken nog mee. Op het gebied van verkeer en vervoer werkt de provincie stevig aan de verbetering van de N207, velen van u hebben daarvan kunnen ‘genieten’ toen de kruising met de Oranje Nassausingel werd aangepakt.

 

Samen met wethouder Kees van Velzen zoekt collega Ingrid de Bondt naar alternatieven voor de Rijn-Gouwelijn, die per saldo het openbaar vervoer in deze regio verbeteren. Roerige tijden dus, tijden waarin we andere keuzes moeten maken dan we een paar jaar geleden nog dachten te kunnen maken. Tijden die vragen om flexibiliteit en creativiteit. Dat is in alle eerlijkheid ook wel heel boeiend om aan te mogen werken!

 

In tijden van onzekerheid komen we ook weer wat dichter bij onze inspiratiebron, het evangelie. Ik wens u toe dat u vanuit die inspiratie met allen die u dierbaar zijn een mooi kerstfeest mag vieren.

 

Liesbeth Spies

 

CDA gedeputeerde Zuid-Holland


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Maatschappelijk vandaag 10:31

Nieuw 'Educatief Out of Art Museum' in Alphen aan den Rijn

Een uniek initiatief om kunst te ervaren en te waarderen, het Educatief Out of Art Museum, opende op 18 april in de Galerie & Kunstuitleen van Atelier Verfstreken. Het museum presenteert kunstwerken van kunstenaars met een verstandelijke beperking en biedt bezoekers de mogelijkheid om kunst op een interactieve manier te ontdekken en te beleven.

Advertorial Evenementen vandaag 09:15

Danjil op Sama Sama Maluku Festival

De in Alphen geboren Danjil Tuhumena is allang geen onbekende meer in onze regio. De carrière van Danjil begon als 3-jarige drummer in de familie band ‘The Family Song’. Na het veel te vroege overlijden van vader Marcus Tuhumena stopte The Family Song en is Danjil zijn muzikale weg blijven volgen.

Politiek gisteren 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen gisteren 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement gisteren 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie gisteren 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.