Politiek - GroenLinks

« Vorige - Volgende »

Theater Castellum en Parktheater worden poppodia

28 oktober 2016 - 00:18  •  reacties

Theater Castellum en Parktheater worden poppodia

Alphen aan den Rijn - De gemeente heeft het voormalige gebouw van Het Kasteel en later De Speaker te koop gezet. Met de sluiting van het podium aan de Concertweg kwam een einde aan een jarenlange traditie van jongerencentra en -podia in Alphen met beroemde artiesten.  

René Driesen, fractieleider van GroenLinks, riep het gemeentebestuur op om de opbrengst (gedeeltelijk) te besteden aan zowel theater Castellum als het Parktheater. Deze gebouwen worden zodanig aangepast, dat popconcerten mogelijk worden. In Castellum wordt de kleine zaal beter geïsoleerd en het Parktheater krijgt een inschuifbare tribune, waardoor de zaal zowel voor films en toneel geschikt blijft, maar ook als poppodium met een dansvloer gebruikt kan worden. Castellum heeft al een inschuifbare tribune.

Zowel popconcerten als dancefeesten kunnen na deze aanpassingen in het centrum van de stad georganiseerd worden. Daarmee wordt voldaan aan een lang gekoesterde wens van jonger uitgaanspubliek en popliefhebbers van alle leeftijden.

Fotograaf: Josh Walet
GroenLinks.'
GroenLinks

Politieke partij