Waar gaat 'ons' geld naar toe?

Afgelopen donderdag stond de Programmabegroting 2017-2020 op de agenda van de Alphense gemeenteraad. Opmerkelijk genoeg werd niet gesproken over het al dan niet kloppen van de financiële plaatjes en ook niet over meer of minder geld naar de verschillende onderdelen uit de begroting. Het ging op 27 oktober over thema’s waar de verschillende fracties meer (of minder) aandacht voor widlen.

Fractievoorzitter van Nieuw Elan André de Jeu had als speerpunten gekozen voor:
- de combinatie van werk en zorg
- wegwerken van wachtlijsten voor een (goedkope) woning
- informatie inzake dierenwelzijn
- de financiële situatie van Theater Castellum

Werk en zorg
Nieuw Elan vraagt aandacht voor meer mensen aan het werk in de zorg. Dit kan door mensen vanuit de Participatiewet in de zorg aan het werk te helpen. De sector heeft momenteel vooral last van het gebrek aan gekwalificeerde arbeidskrachten. Er zijn buiggelden beschikbaar, die kunnen hiervoor worden ingezet.

Er moet sowieso veel beter worden ingezet op een betere match tussen de werkzoekenden en de werkgevers. Nieuw Elan zet hierover ook vraagtekens bij het de ontwikkelingen rond SWA en Serviceplein. 

Wachtlijsten woning
Nieuw Elan wil meer aandacht voor goedkope huur- en koopwoningen. Dit thema moet worden betrokken bij de discussie over wel of niet bouwen in de Gnephoek.

Dierenwelzijn
Er is discussie over de besteding van de gelden voor Dierenwelzijn. Nieuw Elan wil graag goede informatie van de portefeuillehouder over wat er nu precies in Alphen aan den Rijn wordt besteed en aan wie. 

Theater Castellum
Nieuw Elan wil een einde maken aan het drama rond de financiële situatie van Theater Castellum. Nieuw Elan wil niet als een stel cultuurbarbaren door het leven gaan, wel moet er nu eindelijk een toekomstbestendige oplossing komen. Dit hoeft niet noodzakelijkerwijs uit geld te bestaan, naar het theater kan ook Nieuw & Anders worden gekeken.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Blog Sport gisteren 17:48

ARC moet nacompetitie zien te ontwijken

Ondanks de 1-0 overwinning op Swift staat ARC nog steeds op een plek in de vierde divisie A die aan het eind van de reguliere competitie, over vier weken al, nacompetitie om handhaving noodzakelijk maakt. ARC is dan een zogenaamde herkanser.

Wonen en bouwen gisteren 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Muziek gisteren 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige gisteren 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de Gemeente.