SP: Onderzoek naar uitbreiding Archeon van start

In de raadsvergadering van donderdagavond 26 januari is besloten dat naast een toekomstvisie op Archeon specifiek wordt gekeken naar een uitbreiding die het mogelijk maakt om het scheepvaartmuseum op de voor Archeon gewenste plek te plaatsen. Het onderzoek focust zich verder op de ontsluiting en eventuele toekomstige uitbreiding naar de volkstuinen. Wij zijn blij met de toezegging van de wethouder en het bijna raadsbreed besluit.

Zowel raadslid Harre van der Nat als raadcommissieleden Iris van de Kolk en Onno Uittenbogaard hebben zich intensief met het onderwerp bezig gehouden. De SP ziet het Archeon als een belangrijke culturele en educatieve waarde, maar ook als een Alphens icoon. Het was belangrijk voor ons om samen met GroenLinks, RijnGouweLokaal en de PvdA het initiatief te nemen om de impasse te doorbreken waarin dit onderwerp zich bevond. Door met alle partijen open het gesprek aan te gaan is het gelukt om een resultaat te behalen waar iedereen zich in kan vinden.

Raadslid Harre van der Nat is voorzichtig positief over de toekomst: "Met de toezegging van de wethouder en de steun van de raad kan Archeon nu bewijzen dat de manier waarop zij willen uitbreiden de juiste is. Een kans die ze verdienen." Ook Iris van de Kolk en Onno Uittenbogaard zijn blij met het resultaat: "Uit de gesprekken met Archeon en het bekijken van de situatie bleek voor ons de noodzaak van de extra strook grond voor het scheepvaartmuseum in plaats van twintig woningen op die plek. Nu kan Archeon dat dus gaan bewijzen."

Onderzoek naar verplaatsing van Archeon is tot ieders genoegen van de baan. Van de Kolk: "Een onderzoek naar verplaatsing zou slechts uitwijzen dat het te duur is. Daarbij was Archeon hier geen voorstander van."

Verdere ontwikkelingen omtrent Archeon en omgeving zullen wij in de gaten houden.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek vandaag 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen vandaag 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement vandaag 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie vandaag 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk vandaag 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!