Meer Alphens geld voor het Alphens dierenwelzijn

Eerder luidde de dierenambulance nog de noodknop. Zo ging het niet langer. Zij waren gehuisvest in een ruimte die absoluut ongeschikt was en ook hadden ze de grootste moeite om financieel rond te komen.

De gemeente Alphen aan den Rijn maakte jaarlijks 1,02 euro per inwoner over naar de landelijke dierenbescherming, maar daarvan kwam slechts een klein gedeelte terecht bij de Alphense dierenambulance. 

SP fractielid Iris van de Kolk legt uit: "De Dierenbescherming is een landelijke organisatie die naast al haar activiteiten voor het dierenwelzijn in heel Nederland kosten maakt. Dit komt omdat zij betaalde krachten heeft en er bijvoorbeeld ook geld gaat naar reclamecampagnes." De SP is van mening dat Alphens geld voor dierenwelzijn ook in Alphen aan den Rijn besteed moet worden. Om het beleid te wijzigen diende de SP daartoe een motie in.

Uiteindelijk heeft het college van B&W, na overleg met de SP, de dierenambulance en de dierenbescherming, het besluit genomen dat er meer geld beschikbaar komt voor een betere huisvesting. Eveneens is er besloten, in samenspraak met de landelijke dierenbescherming, dat de dierenbescherming jaarlijks 5 cent extra per inwoner gaat overmaken aan de dierenambulance in Alphen aan den Rijn. Het gaat daarbij om geld dat de dierenbescherming ontvangt van de gemeente Alphen. Daardoor kan de dierenambulance al haar taken blijven doen zonder in financiële problemen te komen.

De SP heeft de vrijwilligers van de dierenambulance niet alleen leren kennen als harde werkers met veel liefde voor dieren, maar ook als echte doorzetters. Alphen kan trots zijn op deze mensen. Ook de betrokkenheid van stichting Dierenlot, en de reacties van vele inwoners, hebben ertoe bijgedragen dat de vrijwilligers van de dierenambulance nu een flinke stap vooruit kunnen maken dankzij het nieuwe pand en het vergrote budget.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie vandaag 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie vandaag 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige vandaag 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.