Politiek

« Vorige - Volgende »

De Alphense Talkshow over afstand tot arbeidsmarkt

6 juni 2017 - 11:35  •  Tim Rombouts  •  reacties

De Alphense Talkshow over afstand tot arbeidsmarkt

Alphen aan den Rijn - De SWA is één van de plaatsen in Alphen waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer aan het werk geholpen kunnen worden. Er zijn echter ook andere initiatieven in de stad onder andere vanuit het bedrijfsleven. 

De Alphense Talkshow gaat zaterdag 10 juni hierover het gesprek aan met verschillende gasten die betrokken zijn bij het zogenaamde sociale domein. Eén van de gasten is verantwoordelijk wethouder Ed de Leest. Natuurlijk komen de perikelen rond de SWA aan de orde, maar er is ook ruimte om andere initiatieven voor het voetlicht te brengen.

Daarnaast zal de vraag gesteld worden of de gemeente wel genoeg doet voor mensen die behoefte hebben aan een beschermde werkplek. Of is juist het bedrijfsleven aan zet om een handreiking te doen? Niet alleen de gasten aan tafel kunnen hierover hun zegje doen, maar zoals bij DAT gebruikelijk, het publiek mag nadrukkelijk ook meedoen door mee te discussiëren of door vragen te stellen.

De Alphense Talkshow wordt zaterdag aanstaande gehouden in Café Alphens naast het theater Castellum. Zoals iedere maand begint DAT om 16.00 uur. In de pauze is er muziek, de entree is gratis. In de komende dagen zullen de andere sprekers bekend gemaakt worden.

Fotograaf: Josh Walet