Politiek - GroenLinks

« Vorige - Volgende »

Rene Driesen lijstrekker GroenLinks

7 juni 2017 - 23:09  •  reacties

Rene Driesen lijstrekker GroenLinks

Alphen aan den Rijn - Bij de verkiezingen van 2014 wist de Alphense afdeling van GroenLinks ook onder leiding van Driesen haar zetels in de raad te behouden. Landelijk verloor zijn partij veel steun, maar lokaal wist GroenLinks de schade te beperken. Weliswaar werden er minder stemmen vergaard dan bij de vorige verkiezingen, maar op het nippertje werd er een restzetel uit het vuur gesleept, waardoor de 3 zetels in de raad behouden bleven.  

Bij de vorige verkiezingen was er nog veel ophef over het tellen van de stemmen en werd er onder leiding van toenmalige burgemeester Eenhoorn een complete hertelling georganiseerd. Uiteindelijk gaf letterlijk één stem de doorslag en ging de eerder aan RijnGouweLokaal toegekende zetel naar de partij van Driesen. 

René Driesen is werkzaam in het onderwijs. Behalve raadslid is hij in zijn vrije tijd een regionaal bekende muzikant en levert hij als bestuurslid van het popplatform een belangrijke bijdrage aan de organisatie van het Bevrijdingsfestival. Recentelijk kwam Driesen nog in het nieuws met een ludiek actie bij de opening van de Maximabrug. 

Als de landelijke opmars van GroenLinks ook lokaal doorzet, zou de partij wel eens richting 5 zetels kunnen gaan bij de verkiezingen van 2018.

Verkiezingsinformatie

Alphens.nl gaat veel aandacht besteden aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Alle partijen worden uitgenodigd zoveel mogelijk informatie aan ons toe te zenden. 

 

 

 

 

Fotograaf: Josh Walet
Markt
René Driesen.'
René Driesen

GroenLinks.'
GroenLinks

Politieke partij